avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate ioana20018

Activitate ioana20018

Răspuns la discuția drepturi la revenire din CCC
In concediu de maternitate am intrat in iunie 2016 iar in CCC in octombrie 2016. Va multumesc!
Buna seara!
In cursul lunii aprilie va trebui sa ma reintorc din CCC la fostul loc de munca, avand o functie de manager intr-o companie multinationala. In locul meu a fost angajata o alta persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata (acest lucru a fost posibil incadrand persoana respectiva cu o alta functie similara (“director” in loc de “manager” …). La o discutie libera cu angajatorul mi s-a sugerat sa imi gasesc alt loc de munca (persoana care m-a inlocuit fiind incadrata pe perioada nedeterminata nu poate fi concediata si nu este un job care poate fi executat de 2 persoane).
Va rog sa ma ajutati cu articolele din lege in care se specifica faptul ca:
- nu pot fi concediata o anumita perioada dupa intoarcerea din CCC
- sunt obligati sa ma incadreze pe aceeasi functie sau una similara si cu acelasi salariu net (in conditiile in care s-au transferat contributiile de la angajator la angajat de la 01.01.2018 si toti angajatii au avut salariile brute ajustate astfel incat sa nu le fie afectat netul ar trebui sa beneficiez si eu de aceeasi ajustare?)
- la data plecarii in concediu de maternitate mai aveam aproximativ 20 de zile de CO neefectuate pe care nu am mai avut timp sa le iau intrucat am nascut mai devreme de data estimata, aceste zile dupa cat timp expira? Mai am dreptul sa le solicit la intoarcerea din CCC?
Multumesc!