avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Cristal2

Activitate Cristal2

Răspuns la discuția Divortul si copilul minor
Revin cu o mare intrebare, va rog sa-mi dati sfaturi ...
Deci, dosarul e suspendat.
DAR, in maxim 2 saptamani imi voi cumpara o masina. O parte din bani ii am eu dintr-un credit mai vechi, o parte ii pune tatal meu (bani ridicati din cont bancar).
Probelam este ca nu as vrea sub nicio forma ca aceasta masina sa treaca (,) ca un bun comun, desi pot dovedi cu extracte bancare suma totala, as vrea sa stiu daca este vreun document NOTARIAL, orice, prin care sa rezulte ca masina a fost cedata (eventual) de catre tatal meu, asa fiind pe numele meu.
Va multumesc.
Buna ziua tuturor.
Sper sa aveti rabdarea sa citit "povestea" mea si sa ma ajutati cu raspunsuri.

Eu si sotul meu, inca suntem casatoriti, am decis, ma rog, e mult spus, am ajuns la capatul nervilor si am hotarat sa mergem la avocat sa divortam. Ne-am pus de acord pt tot, casa, masina. Avem avocat comun.
Prima infatisare este la sfarsitul acestei luni.
Ca sa fie totul rapid, eu cer divortul, invocand motivele reale: el este absent total din viata de familie dtpdv.
Avem un copil de 3 ani.
Intre timp, sotul meu s-a si mutat din apartament, mi-a spus sa nu-l mai caut niciodata, se pare ca a uitat ca are un copil ... nu stiu unde sta.
Acum totul este pe capul meu, reiese ca eu vreau divortul, ca las copilul fara tata si fara suportul lui material !
Si acum intrebarile: ce se intampla daca la prima infatisare (care habar nu am cum va decurge) vreau sa suspend divortul ? Se poate, e legal ? Ce inseamna asta mai exact pt noi ?
El poate sa ceara divortul daca eu suspend actiunea ???

Eu as vrea sa mai dau o sansa familiei mele. Nu cred ca se intoarce acasa, dar as vrea sa incerc.

Dar, daca nu se poate, asta e.

Vreau sa stiu daca el cere sa vada copilul, ce inseamna asta in timp : cate ore sunt minime / luna, an, sau cum e legea ??? Ce drepturi are in acest sens ??? (daca-l va lovi sentimentul patern ...).
Sunt obligata sa-l las copilul o anumita perioada de timp ???

Eu nu vreau sub nicio forma sa ia copilul si sa-l duca cu zilele cine stie unde, probabil la ai lui, unde nu sunt conditii si nici oameni cu bun simt ... ce pot sa fac in acest sens ???
Daca vrea sa vada copilul, e binevenit oricand, dar nu vrea sa fie vorba de 2-3, 10 zile ...