Cristal2 a scris:
inca suntem casatoriti,
am hotarat sa mergem la avocat sa divortam.
Ca sa fie totul rapid, eu cer divortul,
Intre timp, sotul meu s-a si mutat din apartament, mi-a spus sa nu-l mai caut niciodata, se pare ca a uitat ca are un copil ...
Acum totul este pe capul meu, reiese ca eu vreau divortul, ca las copilul fara tata
Eu as vrea sa mai dau o sansa familiei mele. Nu cred ca se intoarce acasa, dar as vrea sa incerc.
Dar, daca nu se poate, asta e.
Am taiat intentionat din text pentru a va arata ce
se vede. Un om care a plecat de la o siguranta (am hotarat) si care acum nu se mai poate descurca, se pare, fara puncte de sprijjin pe care le cauta la cei in o opinia carora "reiese ca...", cu siguranta prieteni cu darul compatimirii, o calitate de altfel fermecatoare, daca cei care, constienti ca o au, n-ar abuza de ea, napustindu-se asupra nefericirii altora pentru a-si exersa dexteritatea... Divortul e un hop pe care nimeni nu-l intelege mai bine decat noi insine, oricat de intens l-ar fi trait altii ca noi. Nu v-am raspuns la intrebari pentru ca nu aveti nevoie de raspunsuri juridice ci de propria dvs. clarificare pentru acesta stare elementara, confuza, care va face acum sa traiti la conditional: "as vrea...dar daca nu se poate, asta e". Numai dvs. trebuie sa hotarati ceea ce vreti si avocatul pe care il aveti o sa va invete cum sa ajungeti la ceea ce vreti.