avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort cu minor

Am inaintat divortul si am avut prima infatisare in urma careia am cazut de acord amandoi,cu o parte din conditiile puse de mine.La urmatoarea infatisare,doresc sa-mi retrag cererea de divort si nu stiu cum sa procedez.Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:53, 5 Iunie 2014
aduceti in scris, la cunostinta instantei, ca doriti sa va impacati si nu va mai duceti la proces.
este o diferenta: renuntati la cerere cu dorinta sa mergeti pe cale notariala sau renuntati la divortul in sine(preferabil)???
Daca sotul doreste in continuare sa divortam si eu nu mai sunt de acord,depunand la instanta acea cerere de care vorbiti,procesul de divort va mai continua?
Art. 920. - (1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
(2) Instanţa va încerca la fiecare înfăţişare împăcarea soţilor.
(3) În toate cazurile, instanţa este obligată să îl asculte pe copilul minor, potrivit prevederilor Codului civil.
Absenţa reclamantului

Art. 921. - Dacă la termenul de judecată, în primă instanţă, reclamantul lipseşte nejustificat şi se înfăţişează numai pârâtul, cererea va fi respinsă ca nesusţinută.

Renunţarea la judecată

Art. 923. - Reclamantul poate renunţa la judecată în tot cursul judecăţii, chiar dacă pârâtul se împotriveşte. Renunţarea reclamantului nu are niciun efect asupra cererii de divorţ făcute de pârât. (daca si paratul a facut o cerere)
Pana la urma, v-ati pus de acord in legatura cu ce ?
Daca v-ati inteles pt un divort prin acord si in ce priveste copilul, nu e nevoie sa va retrageti cererea, ci ca ambii sa va declarati acordul si eventual conditiile in instanta.
Daca unul din soti vrea divortul si celalalt nu vrea, de divortat, veti divorta ca nu poate tine instanta pe cineva casatorit cu forta. Bineinteles ca instanta se pronunta pe ce i se cere daca sotul ce vrea divortul nu face cererea cum trebuie si nu probeaza sufiecient in sprijinul cererii sale, cererea se respinge si risca sa ramana casatorit cel putin o vreme, pana invata sa se judece corect.


Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
nu puteti retrage cererea decat personal, la termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu care sotul nu este de acord Loreh Loreh sunt casatorita de 4 ani cu un domn din salaj, zalau, eu locuiesc in bacau si casatoria este facuta in salaj, as dori sa stiu este posibil sa incep ... (vezi toată discuția)
Divort Nicoleta Raspopa Nicoleta Raspopa Ce se intampla daca nu ma Prezint la prima înfățișare in calitate de reclamant la divorț?motivul e ca am ajuns la o înțelegere? (vezi toată discuția)
Sotii se impaca in ultim moment!!!! corinuta corinuta Ce se intampla si ce se poate face atunci cand sotii se impaca si nu mai vor sa divorteze in momentul in care actiunea de divort este in pronuntare! Ce sanse ... (vezi toată discuția)