avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu care sotul nu este de acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu care sotul nu este de acord

sunt casatorita de 4 ani cu un domn din salaj, zalau, eu locuiesc in bacau si casatoria este facuta in salaj, as dori sa stiu este posibil sa incep procedurile de divort prin instanta(sotul fiind impotriva) fara ca sa fiu prezenta acolo ? pot de exemplu sa platesc un avocat sa ma reprezinte fara ca sa ma mai duc eu deoarece doresc sa plec din tara si nu pot sa vin in romania de 2 ori sau de cate ori ne cheama istanta, cauza divortului este nepotrivire de caracter, nu doresc bani si nu avem copii, daca mi-ati putea da detalii va rog, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:34, 20 Iulie 2013
Da, daca veti fi reprezentata de catre un avocat, puteti sa nu fiti prezenta.
Art. 920 NCPC- Prezenţa personală a părţilor
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curatoArt. 921

art.921 NCPC - Absenţa reclamantului

Dacă la termenul de judecată, în primă instanţă, reclamantul lipseşte nejustificat şi se înfăţişează numai pârâtul, cererea va fi respinsă ca nesusţinută.

Daca plecati cu contract de munca, puteti depune o copie a contractului sa justificati motivul pt care nu va puteti prezenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor laurentia38 laurentia38 Am inaintat divortul si am avut prima infatisare in urma careia am cazut de acord amandoi,cu o parte din conditiile puse de mine.La urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Articol judecare in lipsa Mariasa Mariasa Ma puteti ajuta cu un articol corect pentru judecare in lipsa ?? in cazul unei actiuni de divort!! Multumesc frumos!!! (vezi toată discuția)
Divort fara reprezentare? va rog sa-mi spuneti daca se poate ... Adriana Janette Adriana Janette Divort fara reprezentare? Va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta fara angajarea unui avocat, daca sotul este in Germania? Nu avem copii comuni, nu am avut ... (vezi toată discuția)