avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... articol judecare in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

articol judecare in lipsa

Ma puteti ajuta cu un articol corect pentru judecare in lipsa ?? in cazul unei actiuni de divort!!
Multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: Mariasa , utilizator 08:31, 20 Februarie 2013
Daca va judecati pe Vechiul Cod de Procedura Civila, articolul este 242 alin. (2) iar in Noul Cod de Procedura Civila corespondenta acestui articol o regasim in dispozitiile art. 411 alin. (1) punctul 2 teza a II-a, respectiv "Cu toate acestea, cauza se judeca daca reclamantul sau paratul a cerut in scris judecarea in lipsa". Cu stima.

Va multumesc foarte mult !! O zi minunata!!!!
Prezența reclamantului este obligatorie - art. 616 CPC. și art. 921 NCPC.
Divorțul în lipsă se poate judeca, în general doar în lipsa pârâtului.
Corect! Imi cer scuze, dar din graba si mai putina atentie, nu am citit si a doua propozitie, referitoare la divort. Aveti in vedere cele precizate de @Patrick_, in acest sens fiind dispozitiile art. 616 Vechiul Cod de Procedua Civila, si anume: "In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar" si art. 920 Noul Cod de Procedura Civila, si anume: "(1) În fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicție judecătorească, are reședința în străinătate sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator."
Cu stima.
prezenta reclamantului in procesul de divort este obligatorie, asa ca nu puteti solicita judecarea in lipsa

Alte discuții în legătură

Divort cu doi minori c_onucu c_onucu Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat? Este ... (vezi toată discuția)
Divort cu care sotul nu este de acord Loreh Loreh sunt casatorita de 4 ani cu un domn din salaj, zalau, eu locuiesc in bacau si casatoria este facuta in salaj, as dori sa stiu este posibil sa incep ... (vezi toată discuția)
Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)