avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotii se impaca in ultim moment!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotii se impaca in ultim moment!!!!

Ce se intampla si ce se poate face atunci cand sotii se impaca si nu mai vor sa divorteze in momentul in care actiunea de divort este in pronuntare! Ce sanse ami au sa ramana in starea initiala?
Cel mai recent răspuns: corinuta , utilizator 11:07, 11 Iulie 2008
Faceti apel si la tribunal va impacati in fata instantei.
Da, aceasta este singura solutie declararea apelului, asa cum a aratat av Hornea..
Dupa ce vi se comunca hotararea, formulat iapel, il timbrati cu 50% din valoarea taxei de timbru, adica din 39 ron, pe care o platiti la trezoreria de sector si in contul tribunalului si un timbru judiciar de 0,3 ron, =D> deoarece va respinge apelul pentru netimbrare si dupa aceea spuneti instantei ca vreti sa va impacati, solicitand originalul certificatului de casatorie, pe care va trebui sa-l ridicati .
sorry AVOCATTOP, actiunea formulata in apel se timbreaza cu jumatate din cei 39 de lei si timbru judiciar de 0,15 - adica jumatate din 0,3.

....oricum pe piata nu sunt decat timbre de 1 leu...

Art. 618
(1) Reclamantul poate renunta la cerere in tot cursul judecatii inaintea instantelor de fond, chiar daca paratul se impotriveste. Renuntarea reclamantului nu are nici o inraurire asupra cererii facute de parat.
(2) Actiunea de divort se va stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs iar apelul ori recursul nu sunt timbrate conform legii.
(3) Reclamantul insa va putea porni o cerere noua pentru fapte petrecute dupa impacare, si in acest caz el se va putea folosi si de faptele vechi.

Art. 619 cod proc. civ;
(1) Termenul de apel, precum si cel de recurs este de 30 zile si curge de la comunicarea hotararii.
(2) Apelul sau, dupa caz, recursul reclamantului impotriva hotararii prin care s-a respins cererea va fi respins ca nesustinut, daca la judecata se prezinta numai paratul.
(3) Apelul sau recursul paratului va fi judecat chiar daca se infatiseaza numai reclamantul.
(4) Hotararea care se pronunta in conditiile art. 6131 alin. 1 este definitiva si irevocabila in ce priveste divortul.
(5) Hotararea data in materie de divort nu este supusa revizuirii.


av. Myra Vasilescu
va mutumesc pentru raspunsurile data.La revedere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cred ca nu mai vreau sa divortez alinacampean alinacampean Nu stiu ce mi se intampla,am intrat in panica sau intradevar m-am razgandit.Cum zice mama:rau cu rau dar mai rau fara rau! Ideea e ca am facut o cerere de ... (vezi toată discuția)
Despre divort stefan25 stefan25 doresc sa pornesc o actiune de divort cum procedez si ce sanse am sa primesc tutela copilului (vezi toată discuția)
Retragere cerere divort dialiana dialiana Buna dimineata... sotul meu s-a razgandit si vrea sa mai acorde o sansa casniciei noastre, mai ales ca exista si un ingeras la mijloc... exista o cerere tip ... (vezi toată discuția)