Ce se intampla si ce se poate face atunci cand sotii se impaca si nu mai vor sa divorteze in momentul in care actiunea de divort este in pronuntare! Ce sanse ami au sa ramana in starea initiala?
Dupa ce vi se comunca hotararea, formulat iapel, il timbrati cu 50% din valoarea taxei de timbru, adica din 39 ron, pe care o platiti la trezoreria de sector si in contul tribunalului si un timbru judiciar de 0,3 ron, =D> deoarece va respinge apelul pentru netimbrare si dupa aceea spuneti instantei ca vreti sa va impacati, solicitand originalul certificatului de casatorie, pe care va trebui sa-l ridicati .
sorry AVOCATTOP, actiunea formulata in apel se timbreaza cu jumatate din cei 39 de lei si timbru judiciar de 0,15 - adica jumatate din 0,3.
....oricum pe piata nu sunt decat timbre de 1 leu...
Art. 618
(1) Reclamantul poate renunta la cerere in tot cursul judecatii inaintea instantelor de fond, chiar daca paratul se impotriveste. Renuntarea reclamantului nu are nici o inraurire asupra cererii facute de parat.
(2) Actiunea de divort se va stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs iar apelul ori recursul nu sunt timbrate conform legii.
(3) Reclamantul insa va putea porni o cerere noua pentru fapte petrecute dupa impacare, si in acest caz el se va putea folosi si de faptele vechi.
Art. 619 cod proc. civ;
(1) Termenul de apel, precum si cel de recurs este de 30 zile si curge de la comunicarea hotararii.
(2) Apelul sau, dupa caz, recursul reclamantului impotriva hotararii prin care s-a respins cererea va fi respins ca nesustinut, daca la judecata se prezinta numai paratul.
(3) Apelul sau recursul paratului va fi judecat chiar daca se infatiseaza numai reclamantul.
(4) Hotararea care se pronunta in conditiile art. 6131 alin. 1 este definitiva si irevocabila in ce priveste divortul.
(5) Hotararea data in materie de divort nu este supusa revizuirii.