avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cred ca nu mai vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cred ca nu mai vreau sa divortez

Nu stiu ce mi se intampla,am intrat in panica sau intradevar m-am razgandit.Cum zice mama:rau cu rau dar mai rau fara rau! Ideea e ca am facut o cerere de divort si mi s-a dat termen peste 2 luni jumate,probabil ca sa mai am timp de gandire....timp in care ma tot gandesc si ma razgandesc. Sotul meu ma tot suna rugandu-ma sa ma intorc la el si vad ca nu raman indiferenta la suferinta lui. Probabil il mai iubesc .Intrebarea mea:daca nu ma prezint la termen ce se intampla?El nu o sa mearga sigur.
Oare se intampla des asa ceva sau doar mie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:03, 13 August 2008
Daca nu va prezentati vi se va respinge actiunea. Nu are importanta daca nu se prezinta sotul.
NU sunteti singurele persoane care nu doresc sa mai divorteze si care traiesc impreuna fericiti.
La divort, prezenta reclamantului este obligatorie incepand de la introducerea cererii de chemare in judecata. Lipsa nejustificata a reclamantului in instanta si prezentarea paratului duce la respingerea cererii de divort ca nesustinuta. Aceasta sanctiune este aplicabila atat in fata instantei de fond cat si in caile de atac.Codul de procedura civila art. 616 si art.619.

Aveti si posibilitatea de a renunta la cerere sau de a va impaca cu sotul:

Codul de procedura civila Art. 618:
“ Reclamantul poate renunta la cerere in tot cursul judecatii inaintea instantelor de fond, chiar daca paratul se impotriveste. Renuntarea reclamantului nu are nici o inraurire asupra cererii facute de parat.
Actiunea de divort se va stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs iar apelul ori recursul nu sunt timbrate conform legii.
Reclamantul insa va putea porni o cerere noua pentru fapte petrecute dupa impacare, si in acest caz el se va putea folosi si de faptele vechi.”
E mai bine sa va prezentati la proces si sa spuneti ca va impacati.
Instanta se va bucura.:)
Daca nu va prezentati la proces niciunul din voi mai rau va complicati.
Mergeti la prima ora la proces si il cereti la amanare.Aveti sanse mari ca pana la ora 9 sa nu mai fiti in divort ci impacati.:)
Va da drept recompensa si certificatul de casatorie inapoi.;)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotii se impaca in ultim moment!!!! corinuta corinuta Ce se intampla si ce se poate face atunci cand sotii se impaca si nu mai vor sa divorteze in momentul in care actiunea de divort este in pronuntare! Ce sanse ... (vezi toată discuția)
Despre divort stefan25 stefan25 doresc sa pornesc o actiune de divort cum procedez si ce sanse am sa primesc tutela copilului (vezi toată discuția)
Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)