Nu cred ca-i deloc ridicol avand in vedere ca majoritatea camerelor de la tara sunt de 3x3 sau de 3x4 ...asadar; 3x3=9 9x4=36.
Nu am pus intrebarea sa ma aflu in treaba...vreau doar sa stiu daca se pune la calcul suprafata in cazul in care nicaieri nu specifica mp ai locuintei!
Succesiunea a fost dezbatuta prin judecatorie pentru ca eram 2 mostenitori de drept, eu si bunica....iar bunica a renuntat in favoarea mea in acelasi proces.
Atunci mi s-au cerut doar titlurile de proprietate, titluri ce sunt de pe vremea cand traia strabunicul mai exact din 1994 in care e trecut doar casa din caramida cu 4 camere si grajd cu 3 camere...
Buna ziua, sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin programul prima casa...mi-am gasit apartamentul, banca spune ca imi acorda creditul dar eu detin de aproximativ 3 luni o casa la tara in urma decesului bunicului meu, tatal meu este mort, iar bunica a renuntat prin judecatorie la partea ei( in acte sunt singurul mostenitor)... Stiu ca poti aplica la prima casa daca locuinta pe care o detii nu depaseste 50mp, problema este ca la mine in act nu specifica cati metri are casa de la tara ( scrie doar ca mostenesc o casa formata don 4 camere din caramida si grajd cu 3 camere) ...in situatia asta eu ce as avea de facut? Banca sustina ca imi da creditul pt ca nu se specifica in act suprafata casei mostenite... Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!