Buna ziua, sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin programul prima casa...mi-am gasit apartamentul, banca spune ca imi acorda creditul dar eu detin de aproximativ 3 luni o casa la tara in urma decesului bunicului meu, tatal meu este mort, iar bunica a renuntat prin judecatorie la partea ei( in acte sunt singurul mostenitor)... Stiu ca poti aplica la prima casa daca locuinta pe care o detii nu depaseste 50mp, problema este ca la mine in act nu specifica cati metri are casa de la tara ( scrie doar ca mostenesc o casa formata don 4 camere din caramida si grajd cu 3 camere) ...in situatia asta eu ce as avea de facut? Banca sustina ca imi da creditul pt ca nu se specifica in act suprafata casei mostenite... Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!
Pentru a putea accesa creditul, mai devreme sau mai tarziu vi se va cere sa dati o declaratie in forma autentica (in fata unui notar public) in care sa declarati pe propria raspundere, cunoscand prevederile art. 326 din Codul Penal ca nu detineti o locuinta mai mare de 50 mp. Cata vreme nu ati masurat constructia si nu chiar aveti impresia ca are sub 50 mp totul e inregula. Totusi, cand ati dezbatut succesiunea, nu ati dus la notarul public un certificat fiscal in care era trecuta suprafata casei?
Succesiunea a fost dezbatuta prin judecatorie pentru ca eram 2 mostenitori de drept, eu si bunica....iar bunica a renuntat in favoarea mea in acelasi proces.
Atunci mi s-au cerut doar titlurile de proprietate, titluri ce sunt de pe vremea cand traia strabunicul mai exact din 1994 in care e trecut doar casa din caramida cu 4 camere si grajd cu 3 camere...
Nu cred ca-i deloc ridicol avand in vedere ca majoritatea camerelor de la tara sunt de 3x3 sau de 3x4 ...asadar; 3x3=9 9x4=36.
Nu am pus intrebarea sa ma aflu in treaba...vreau doar sa stiu daca se pune la calcul suprafata in cazul in care nicaieri nu specifica mp ai locuintei!
Prima casa
dany_2605
Bună seara. Am și eu o întrebare dacă se poate. As dori sa accesez un credit prima casa pentru un apartament. Eu locuiesc în Brașov iar mama locuiește ... (vezi toată discuția)