avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prima casa

Bună seara. Am și eu o întrebare dacă se poate. As dori sa accesez un credit prima casa pentru un apartament. Eu locuiesc în Brașov iar mama locuiește în alpa parte tata decedând. Având în vedere ca sunt unicul lor moștenitor mai pot accesa acest credit sau ca i am moștenit partea lui tata nu mai îmi da aceasta șansă. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:37, 15 Iulie 2019
Atat timp cat nu ati mostenit o locuinta cu o suprafata utila mai mare de 50mp, sunteti in regula.
Casa are suprafață mai mare de 50 de mp dar nu e pe numele meu. Am și eu drept după tata
Una dintre conditiile accesarii unui credit Prima Casa este ca potentialul cumparator sa nu fie proprietar al unei locuinte mai mari de 50mp sau al unei locuinte achizitionate tot prin Prima casa. Daca inteleg bine, dvs urmeaza sa mosteniti cota parte dintr-o locuinta care a apartinut tatalui dvs. Prin urmare, pana in momentul in care veti finaliza succesiunea (si implicit veti avea un act de proprietate asupra locuintei), sunteti eligibil.
Dar de îndată ce se termina succesiunea nu mai sunt eligibil pentru credit nu? Chiar dacă nu am moștenit toată casa ci doar o parte restul rămânând mamei mele care locuiește acolo
ba da, cea mai mare parte din casa va fi a mamei daca bunul a fost comun al parintilor. Dvs veti avea 3/8 din casa, plus ca mama are drept de abitatie viager prin lege.
Prin prima casa, puteti sa cumparati si restul de casa, iar cu banii primiti, puteti practic sa va luati alta casa daca vreti.
Puteti sa va luati intai casa prin prima casa si apoi sa dezbateti succesiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii, renuntarea la succesiune si recuperarea datoriei se pot face in acelasi act notarial? Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristinakadar cristinakadar Buna ziua, mama mea a decedat acum 9 ani, a ramas doar tata. Nu am alti frati. Nu am reusit sa fac dezbaterea succesorala dupa decesul mamei din vina tatalui. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.se da următoarea situație.suntem 2 frați, mama ... Maryyyy121212 Maryyyy121212 Bună ziua.Se da următoarea situație.Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit.Acum fratele meu o tot constrânge pe mama să îi facă ... (vezi toată discuția)