Bună seara. Am și eu o întrebare dacă se poate. As dori sa accesez un credit prima casa pentru un apartament. Eu locuiesc în Brașov iar mama locuiește în alpa parte tata decedând. Având în vedere ca sunt unicul lor moștenitor mai pot accesa acest credit sau ca i am moștenit partea lui tata nu mai îmi da aceasta șansă. Mulțumesc
Una dintre conditiile accesarii unui credit Prima Casa este ca potentialul cumparator sa nu fie proprietar al unei locuinte mai mari de 50mp sau al unei locuinte achizitionate tot prin Prima casa. Daca inteleg bine, dvs urmeaza sa mosteniti cota parte dintr-o locuinta care a apartinut tatalui dvs. Prin urmare, pana in momentul in care veti finaliza succesiunea (si implicit veti avea un act de proprietate asupra locuintei), sunteti eligibil.
Dar de îndată ce se termina succesiunea nu mai sunt eligibil pentru credit nu? Chiar dacă nu am moștenit toată casa ci doar o parte restul rămânând mamei mele care locuiește acolo
ba da, cea mai mare parte din casa va fi a mamei daca bunul a fost comun al parintilor. Dvs veti avea 3/8 din casa, plus ca mama are drept de abitatie viager prin lege.
Prin prima casa, puteti sa cumparati si restul de casa, iar cu banii primiti, puteti practic sa va luati alta casa daca vreti.
Puteti sa va luati intai casa prin prima casa si apoi sa dezbateti succesiunea
Mostenire
cristinakadar
Buna ziua,
mama mea a decedat acum 9 ani, a ramas doar tata. Nu am alti frati. Nu am reusit sa fac dezbaterea succesorala dupa decesul mamei din vina tatalui. ... (vezi toată discuția)