avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator5562

Activitate utilizator5562

Răspuns la discuția În legătură cu apelul
Și dacă declar și eu apel, am vreo speranță?
Dacă persoana vătămată a făcut apel, și eu am fost condamnat de primă instanță la 2 ani de internare într-un centru de educare, poate să-mi mai dea o pedeapsă neprivativă de libertate?
Răspuns la discuția În legătură cu condamnare
”Proiectul prevede gratierea totala a pedepselor de pana la 5 ani inchisoare si a masurilor educative cu durata de pana la 5 ani, precum si gratierea partiala, cu jumatate a pedepselor mai mari de 5 ani inchisoare aplicate femeilor insarcinate si persoanelor care au intretinere - ca unic intretinator - minori cu varsta de pana la 14 ani",

Eu asta am citit, de aceea am întrebat, dacă mi-a venit condamnarea la data 28.02.2018, dar fapta am săvârșit-o în februarie 2017, dacă mă încadrez în această grațiere.

Și dacă nu, o altă întrebare: dacă prima instanță m-a condamnat la 2 ani de internare într-un centru de educare, atunci la Curtea de Apel, poate să-mi dea o pedeapsă educativă neprivativă de libertate?
Dacă am fost condamnat de primă instanță la 2 ani de internare într-un centru de educare, beneficiez de grațierea, care s-a dat anul trecut?Menționez că am fost condamnat de primă instanță la data de 28.02.2018 și urmează să fac apel, fapta a fost făcută anul trecut în februarie.Mulțumesc anticipat.