Dacă persoana vătămată a făcut apel, și eu am fost condamnat de primă instanță la 2 ani de internare într-un centru de educare, poate să-mi mai dea o pedeapsă neprivativă de libertate?
”Proiectul prevede gratierea totala a pedepselor de pana la 5 ani inchisoare si a masurilor educative cu durata de pana la 5 ani, precum si gratierea partiala, cu jumatate a pedepselor mai mari de 5 ani inchisoare aplicate femeilor insarcinate si persoanelor care au intretinere - ca unic intretinator - minori cu varsta de pana la 14 ani",
Eu asta am citit, de aceea am întrebat, dacă mi-a venit condamnarea la data 28.02.2018, dar fapta am săvârșit-o în februarie 2017, dacă mă încadrez în această grațiere.
Și dacă nu, o altă întrebare: dacă prima instanță m-a condamnat la 2 ani de internare într-un centru de educare, atunci la Curtea de Apel, poate să-mi dea o pedeapsă educativă neprivativă de libertate?
Dacă am fost condamnat de primă instanță la 2 ani de internare într-un centru de educare, beneficiez de grațierea, care s-a dat anul trecut?Menționez că am fost condamnat de primă instanță la data de 28.02.2018 și urmează să fac apel, fapta a fost făcută anul trecut în februarie.Mulțumesc anticipat.