avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În legătură cu condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În legătură cu condamnare

Dacă am fost condamnat de primă instanță la 2 ani de internare într-un centru de educare, beneficiez de grațierea, care s-a dat anul trecut?Menționez că am fost condamnat de primă instanță la data de 28.02.2018 și urmează să fac apel, fapta a fost făcută anul trecut în februarie.Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
utilizator5562, utilizator
Cel mai recent răspuns: utilizator5562 , utilizator 18:40, 2 Martie 2018
Buna ziua!

Prevederile acelei legi, referitor la conditii imporprii din penitenciare nu se aplica si pentru internarea intr-un centru de reeducare.

Cu stima.
”Proiectul prevede gratierea totala a pedepselor de pana la 5 ani inchisoare si a masurilor educative cu durata de pana la 5 ani, precum si gratierea partiala, cu jumatate a pedepselor mai mari de 5 ani inchisoare aplicate femeilor insarcinate si persoanelor care au intretinere - ca unic intretinator - minori cu varsta de pana la 14 ani",

Eu asta am citit, de aceea am întrebat, dacă mi-a venit condamnarea la data 28.02.2018, dar fapta am săvârșit-o în februarie 2017, dacă mă încadrez în această grațiere.

Și dacă nu, o altă întrebare: dacă prima instanță m-a condamnat la 2 ani de internare într-un centru de educare, atunci la Curtea de Apel, poate să-mi dea o pedeapsă educativă neprivativă de libertate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura educativa vs condamnare minor geo-vem geo-vem Care este diferenta intre o masura educativa aplicata unui minor,(internare intr-un centru de reeducare )si o condamnare aplicata minorului(pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
Amenda carmenssilva carmenssilva Poate fi sanctionat cu amenda administrativa un minor de 17 ani care lovit pe cineva pentru a se apara? (vezi toată discuția)
Condusul fara permis FlatSergiu FlatSergiu Este un adolescent de vreo 17 ani care are garaj langa al meu si tot il vad ca merge si vine cu masina. ce i se poate intampla? (vezi toată discuția)