avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate anadeac

Activitate anadeac

Răspuns la discuția pensionare anticipata
as dori sa adresez si eu o intrebare legata de pensionarea anticipata partiala:
am vechime in munca efectiva 24 ani si 8 luni, din care 16 ani si1 luna in gr.a2a de munca.
sunt nascuta in 1954/10/26, deci implinesc 53 ani in octombrie2007. ce sanse am sa ma pensionez anticipat?
Am citit un articol in ziarul Adevarul cindva in iulie anul acesta ca femeile care au vechime in munca de 26 ani si 4 luni si varsta de 53 ani si 2 luni se pot pensiona anticipat anul ascesta.

Ce informatii aveti in acest sens?

va muntumesc, Ani Deac
Răspuns la discuția pensionare anticipata
lupica a scris:

Cu scuzele de rigoare va supun atentiei o speta ,cu rugamintea pentru cei cunoscatori in domeniul respectiv sa-si expuna o parere asupra ei :
Deci ,este vorba despre o persoana nascuta in martie 1946 care a lucrat in diferite ferme de zootehnie pana in anul 2001 ,cand i s-a desfacut contractul de munca cu lit 129 si 135 din Codul Muncii.
Din anul 2001, nu a mai fost incadrat in munca ,desfasurand diferite activitati in domeniul agriculturii pana in prezent.
Dorind sa beneficieze de pensie anticipata , a adunat anii de vechime in munca de la locurile de munca anteriori , obtinand in totalitate 28 de ani si 5 luni vechime in campul muncii .
Problema este urmatoarea : prezentandu-se la institutia care se ocupa cu dosarele de pensionare a primit raspunsul ca nu indeplineste conditiile de pensionare anticipata ,indrumat sa astepte pana la implinirea varstei de 65 de ani.
Intrebarea este urmatoarea : are vreo sansa persoana respectiva sa obtina o pensie anticipata inaintea implinirii varstei de 65 de ani ?
Pentru detalii va stau la dispozitie .
Va mutumesc anticipat.