avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Activitate c4s4ndr4

Activitate c4s4ndr4

Discuție Mostenire
Buna ziua
Titlul de proprietate al tatalui meu are 1273 mp intravilan.Inainte de deces a donat 200 mp fratelui meu iar mie 1000 mp(gasit la masuratoare suprafata de 1025,77 mp teren).
Doresc sa stiu ce suprafata de pamant a ramas pe titlul de proprietate 73mp sau 47,23mp.
Va rog frumos sa-mi raspundeti la aceasta intrebare deoarece doresc sa deschid succesiunea pe acest teren.Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Mostenire
Nu stiu cum a procedat ,el spune ca are acte pe pamant.
Discuție Mostenire
Buna ziua!
Tatal meu a decedat in 2004.Inainte de a deceda a donat pamant intravilan tuturor copiilor , iar pe titlul de proprietate au mai ramas 50 m² pamant.Noi suntem 5 frati.Acum am aflat ca in 2016 fratele meu a luat acest pamant intravilan pe numele lui , fara sa ne intrebe pe noi si fara se dezbata mostenirea.
Va rog sa-mi raspundeti ce pot sa fac?
Va multumesc!
Prin contract de intretinere am dobandit o casa cu teren de 1000 m² dupa decesul tatalui meu in anul 2004.In aceasta luna am decis sa fac gard in spatele casei unde nu a fost gard niciodata.Acum am aflat ca vecinul meu a facut acte pe terenul lui in 2016 fara sa ma intrebe unde este hotarul.Vecinul a masurat terenul lui din peretele casei mele desi eu am teren in spatele casei 50 cm latime si lungime 80 m.Astfel cadastrul lui s-a suprapus peste cadastrul meu.Mentionez ca imobilul meu are nr. cadastral x si avand cartea funciara nr. y.
Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:
1.Trebuie sa depun Plangere penala pentru Tulburare de Posesie?Daca da , cum trebuie sa procedez?
2.Daca nu fac nimic , ce se poate intampla?