Prin contract de intretinere am dobandit o casa cu teren de 1000 m² dupa decesul tatalui meu in anul 2004.In aceasta luna am decis sa fac gard in spatele casei unde nu a fost gard niciodata.Acum am aflat ca vecinul meu a facut acte pe terenul lui in 2016 fara sa ma intrebe unde este hotarul.Vecinul a masurat terenul lui din peretele casei mele desi eu am teren in spatele casei 50 cm latime si lungime 80 m.Astfel cadastrul lui s-a suprapus peste cadastrul meu.Mentionez ca imobilul meu are nr. cadastral x si avand cartea funciara nr. y.
Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:
1.Trebuie sa depun Plangere penala pentru Tulburare de Posesie?Daca da , cum trebuie sa procedez?
2.Daca nu fac nimic , ce se poate intampla?
Buna ziua,
Avand in vedere ca nu ati avut niciodata gard in spatele casei, va trebui sa va intelegeti cu vecinul cu privire la stabilirea granitelor.
Daca nu va intelegeti, atunci va trebui sa formulati o actiune in instanta numita granituire.
Daca nu faceti nimic, veti ramane fara bucata de teren din spatele casei.
Drum servitute
Bebe1976
Buna ziua ,as avea și eu o întrebare ,am un teren de 420 m cu latime de 8 m ,varul meu are un teren lângă mine de 460 m cu lățime 9 m , amândoi avem ... (vezi toată discuția)