avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate maricica_23

Activitate maricica_23

Răspuns la discuția mostenire
cristina chiva a scris:

Daca s-au inteles mai demult ca mama dvs. sa ramana in acea casa, probabil se vor tine de cuvant cei 2 frati si nu vor ridica pretentii acum.
Faceti succesiunea dupa bunica, iesirea din indiviziune si ceilalti 2 frati sa renunte la casa. Mama dvs. ramane cu casa, fiind mostenitoarea bunicii, apoi va face dvs. contract de vanzare-cumparare.
In cazul in care mama dvs. nu se intelege cu fratii sa renunte la casa, nu ramane decat sa va judecati.

Din pacate , dupa cum reiese din mesajul pe care l-am postat , mama e decedata inaintea bunicii . In aceasta situatie , eu si cele doua surori ale mele putem deschide succesiune dupa bunica , avand in vedere ca unul din fratii mamei refuza acest lucru , din cauza taxelor , iar celalalt frate este dezinteresat total .
Discuție mostenire
Apelez la sprijinul dumneavoastra pentru urmatoarea problema :
Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992 . In urma succesiunii de la aceea vreme , mama mea si cei 2 frati ai ei au renuntat la masa succesorala - sper ca m-am exprimat corect - in favoarea bunicii mele .
Bunica a mai mostenit un teren cu imobil , in urma unei succesiuni din anul 1977 , dupa o sora de a ei – detine certificat de mostenitor - imobil care a fost atribuit la intelegere intre bunicii mei si fratii mamei , sa revina mamei mele , care figureaza ca platitor de impozit la primarie – pentru acel teren si imobil - din anul 1977 si pâna in prezent , desi nu figura intabulat nici pe bunica. In acel imobil am locuit efectiv 3-4 ani impreuna cu parintii si surorile mele . In anul 1993 , tatal meu a decedat , iar in anul 2004 a decedat si mama . Toate taxele pentru utilitati la imobilul „atribuit” mamei , au fost achitate de mine dupa decesul acesteia (impozit , energie electrica , etc.) .Contractul pentru furnizarea energiei electrice este tot pe numele mamei .
Anul acesta a decedat si BUNICA din partea mamei .
Ce posibilitati de a obţine terenul si imobilul pentru care mama figurează ca platitoare de impozit din anul 1977 , as avea eu si cele 2 surori ale mele , avand in vedere ca la o eventuala succesiune ar participa si cei 2 unchi ai mei – fratii mamei ?
Precizez ca acel imobil a fost renovat in cursul anului 2003 pe cheltuiala mamei , a mea şi a surorilor mele .
Care ar fi solutia de a intabula terenul cu constructia respectiva , pe numele meu , avand in vedere ca surorile vor sa renunte la tot in favoarea mea .

Multumesc anticipat pentru indrumari .