avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate trinitas

Activitate trinitas

Cu alte cuvinte, nici un judecator nu l-ar lasa sa scoata casa sotiei la licitatie (construita dupa casatorie) pentru stingerea datoriei mele de dinaintea casatoriei. Chiar daca casa e "locuinta de familie"?
Incerc succint, dar e complicat:

In 2011 am luat un credit de nevoi personale negarantat, fara giranti, de 10.000 euro.
In 2011 la final am ramas fara serviciu, implicit fara salariu ala mare. M-am angajat in alta parte pe minim pe economie.
In 2012 n-am mai putut plati ratele.
In 2013 mi-a venit poprire 1/3 din salariu pe care am platit-o pana anul trecut in septembrie, cand mi-am schimbat locul de munca (tot pe minim pe economie). Inca nu mi-a venit poprire la noul job. Ma gandesc ca dureaza pana primeste info de la institutiile statului
In 2014 m-am insurat. Doamna stia de datorie, asa ca am facut la notar conventie matrimoniala - separatie bunuri (fiecare cu ce e al lui si inaintea si dupa casatorie).
In 2015 doamna si-a luat un teren din banii trimisi de mama ei. In C-V e trecut inclusiv conventia matrimoniala. A inceput sa-si contruiasca o casuta (din banii ei si ai mamei ei).

K. Oare exista posibilitatea ca executorul sa execute casa (sau terenul), chiar daca e proprietatea ei (mai ales ca e luata dupa casatorie? Dar in cazul unui proces, judecatorul are vreun temei legal sa-i dea castig de cauza executorului?
Temerea e cu atat mai mare cu cat casa va fi finalizata si ne vom muta in ea.
Mentiuni: avem un copil de trei ani.

Cine m-ar putea sfatui in aceste conditii: un avocat (de care), un notar, o institutie ...
Multumiri.