In 2011 am luat un credit de nevoi personale negarantat, fara giranti, de 10.000 euro.
In 2011 la final am ramas fara serviciu, implicit fara salariu ala mare. M-am angajat in alta parte pe minim pe economie.
In 2012 n-am mai putut plati ratele.
In 2013 mi-a venit poprire 1/3 din salariu pe care am platit-o pana anul trecut in septembrie, cand mi-am schimbat locul de munca (tot pe minim pe economie). Inca nu mi-a venit poprire la noul job. Ma gandesc ca dureaza pana primeste info de la institutiile statului
In 2014 m-am insurat. Doamna stia de datorie, asa ca am facut la notar conventie matrimoniala - separatie bunuri (fiecare cu ce e al lui si inaintea si dupa casatorie).
In 2015 doamna si-a luat un teren din banii trimisi de mama ei. In C-V e trecut inclusiv conventia matrimoniala. A inceput sa-si contruiasca o casuta (din banii ei si ai mamei ei).
K. Oare exista posibilitatea ca executorul sa execute casa (sau terenul), chiar daca e proprietatea ei (mai ales ca e luata dupa casatorie? Dar in cazul unui proces, judecatorul are vreun temei legal sa-i dea castig de cauza executorului?
Temerea e cu atat mai mare cu cat casa va fi finalizata si ne vom muta in ea.
Mentiuni: avem un copil de trei ani.
Cine m-ar putea sfatui in aceste conditii: un avocat (de care), un notar, o institutie ...
Multumiri.
Conventia a fost inregistrata in cartea funciara si registrul notarial pentru conventii matrimoniale, este prin urmare opozabila tertilor. Nu vad cum ar putea executorul sa urmareasca bunuri aflate in patrimoniul unei persoane, alta decat sotul creditor. De altminteri creanta s-a nascut in patrimoniul dvs inainte de casatorie, bunurile proprii sau cota din bunurile comune ale sotiei nu ar fi putut fi urmarite pentru satisfacerea acesteia nici in regimul juridic al comunitatii de bunuri.
Cu alte cuvinte, nici un judecator nu l-ar lasa sa scoata casa sotiei la licitatie (construita dupa casatorie) pentru stingerea datoriei mele de dinaintea casatoriei. Chiar daca casa e "locuinta de familie"?
Judecatorul nu face nici una nici alta, e treaba partilor sa demonstreze de ce solicita / se opun la solicitari, judecatorul doar decide care dintre sustineri poate fi legal justificata si sa acorde cererile acesteia in masura in care au fost dovedite. Daca avanseaza lucrurile in vreun mod, anuntati-ne. Sau si mai bine mergeti cu toate documentele si povestea integrala la un avocat, sa intelegeti ce puteti / nu puteti face ca sa va protejati intre momentul acesta si eventuala incepere a unei executari impotriva dvs
Separare bunuri
Paula17
Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate face separare de bunuri la notar, si daca in urma acesteia pot cumpara un imobil pe numele meu care ulterior nu ar ... (vezi toată discuția)