avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate Cristyna11

Activitate Cristyna11

M am lamurit. Numai experti pe aici. O sa consult mai bine un avocat.

Adrian Dimitriu a scris:

Cu scuze, nu face nimeni antecontract pentru un frigider. Cât despre reclamații și cerutul banilor înapoi, era evident că sunt două alternative. Dar probabil că dvs vreți ca să vi se dea dreptate măcar aici. Iar judecătorul a procedat corect, fiindcă singurul mod legal de a-i proteja pe oameni de ei înșiși e constituirea unei tutele

Multumesc de raspuns. Mi se pare absurd sa trebuiasca sa i dau banii si apoi sa l reclam. De ce as face asta?
Chiar pe net am vazut un caz asemanator tot cu un bloc nou in care dezvoltatorul i a pacalit cu liftul ca il monteaza si le a dat teapa. Iar instanta judecatorul le a spus proprietarilor ca trebuia sa caste ochii pe ce cumpara. Deci care este rezolvarea ???
Dumnevoastra de ex cand vreti sa cumparati un frigider si vedeti ca e defect dati intai banii pe el si apoi il duceti la garantie ?? Interesanta logica
Adrian Dimitriu a scris:

N-ar strica să fiți sigură. Fiindcă dacă recepția nu s-a făcut, imobilul este încă în construcție. Și nu aveți nici cartea tehnică. Deci nu puteți invoca încă nimic. Dar probabil că aveți dreptate când scrieți că nu banii sunt o problemă. Iar dacă și constructorul știe asta... Una peste alta, reclamații de calitate puteți face pe baza documentului de vânzare și a garanției, care include cartea la care m-am referit

Receptia imobilului o fac cei de la primarie si aia nu intra in apartamente sa vada daca ne merge noua toata aparatura. Or fi facut o din moment ce au spus ca urmeaza sa iasa actele.

Adrian Dimitriu a scris:

intai si intai, s-a facut receptia imobilului?

Buna ziua. Multumesc pt raspuns. In instanta dupa ce am actul de proprietate sau si inainte ?

iconita a scris:

Se poate in instanta, pt. vicii
ale imobiluli.

Ma amuzati. Aici nu se pune problema de bani. Problema mea e alta. Nu sunt singura in tot blocul. Jumatate suntem mutati asa. Iar garantia acopera defectiunile produsului nu si a montajului. Nu mai vb daca nu stiti.

Nicoleta 1988 a scris:

In primul rand nu trebuia sa locuiți acolo decat dupa semnarea contractului de vanzare cumparare plus ca blocul nou are centrale termice in garanție care sunt reparate pe banii service-ului . Daca expira antecontractul din vina dumneavoastra ca nu aveți banii pierdeți avansul dat plus ca poate sa va dea in judecata ca ați locuit ilegal in apartament si va cere despagubiri .

Antecontractul este f transparent. Altfel nu l faceam. Este vorba de atitudinea lor. Si ma intereseaza pasii pe care trebuie sa i urmez sau ce sa fac in situatia asta. O sa incerc sa stau de vb cu notarul sa vad ce ma sfatuieste.
Si cum obtin hotararea judecatoreasca ?? Trebuie sa i dau in judecata ??? Si daca imi expira antecontractul in perioada asta de tevatura apoi ma acuza pe mine ca nu le am dat banii la timp. Chiar nu stie nimeni procedura ???
Pai contractul este unul standard, toate se predau noi in stare de functionare. Fisa tehnica de la service demonstreaza ca instalarea nu s a facut conform procedurii, de aici si defectarea. Pe mine ma intereseaza sa stiu daca trebuie sa fac o sesizare la opc sau trebuie sa mi iau un avocat ?? Si asta cand?? Cand or sa ma sune sa le dau banii ?!

Silvia Zaharia a scris:

Cel mai corect at fi să vă adresați unui avocat care, în primul rând, să studieze clauzele antecontractului de vânzare-cumpărare.

Așa din ceea ce relatați, în opinia mea, ar fi niște vicii, dar sunt doar niște supoziții, pentru că nu cunosc nici ce s-a constatat cu privire la defecțiunile tehnice ale centralei și nici modalitatea în care s-a stabilit răspunderea părților, până la încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Deci, în această situație, trebuie văzute toate actele și toate datele problemei, pentru a se ajunge la o soluție corectă a problemelor cu care vă confruntați.

Buna seara! Rog persoanele in domeniu sau cu experienta sa mi spuna ce sanse am pe baza unui antecontract la un apart intr un bloc nou sa reclam dezvoltatorul pt niste stricaciuni. Nu am facut inca contractul de vz-cump pt ca dezvoltatorul intarzie cam de peste 1 an cu actele. Stau in apart de 6 luni si au aparut niste defecte la centrala termina si i am tot notificat sa repare pe cheltuiala lor conform diagnozei service ului si se fac ca ploua. Eu nu vreau sa le dau banii pe apart pana nu mi rezolva problema care e totusi destul de costisitoare pt mine. Va rog sa mi spuneti ce as putea face sau cui ar trebui sa ma adresez in cazul asta. Multumesc