avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rog persoanele în domeniu, sau cu experiență, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rog persoanele în domeniu, sau cu experiență, să-mi spună ce șanse am ca, pe baza unui antecontract la un apartament într-un bloc nou, să reclam dezvoltatorul pentru niște stricăciuni

Buna seara! Rog persoanele in domeniu sau cu experienta sa mi spuna ce sanse am pe baza unui antecontract la un apart intr un bloc nou sa reclam dezvoltatorul pt niste stricaciuni. Nu am facut inca contractul de vz-cump pt ca dezvoltatorul intarzie cam de peste 1 an cu actele. Stau in apart de 6 luni si au aparut niste defecte la centrala termina si i am tot notificat sa repare pe cheltuiala lor conform diagnozei service ului si se fac ca ploua. Eu nu vreau sa le dau banii pe apart pana nu mi rezolva problema care e totusi destul de costisitoare pt mine. Va rog sa mi spuneti ce as putea face sau cui ar trebui sa ma adresez in cazul asta. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA VIZITIU , Avocat 07:58, 16 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Pai contractul este unul standard, toate se predau noi in stare de functionare. Fisa tehnica de la service demonstreaza ca instalarea nu s a facut conform procedurii, de aici si defectarea. Pe mine ma intereseaza sa stiu daca trebuie sa fac o sesizare la opc sau trebuie sa mi iau un avocat ?? Si asta cand?? Cand or sa ma sune sa le dau banii ?!

Silvia Zaharia a scris:

Cel mai corect at fi să vă adresați unui avocat care, în primul rând, să studieze clauzele antecontractului de vânzare-cumpărare.

Așa din ceea ce relatați, în opinia mea, ar fi niște vicii, dar sunt doar niște supoziții, pentru că nu cunosc nici ce s-a constatat cu privire la defecțiunile tehnice ale centralei și nici modalitatea în care s-a stabilit răspunderea părților, până la încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Deci, în această situație, trebuie văzute toate actele și toate datele problemei, pentru a se ajunge la o soluție corectă a problemelor cu care vă confruntați.

Pentru inceput, nu strica o sesizare la OPC.
Dar, luati in calcul eventualitatea ca la OPC sa nu se rezolve asa cum doriti, caz in care o sa fie necesar sa obtineti o hotarare judecatoreasca . Atunci este momentul sa contactati un avocat.
Dar, din cele relatate de dvs. si eu apreciez ca este vorba de vicii ale imobilului, si nu o nerespectare a clauzelor contractuale... asta in caz ca este asa cum sustineti ca este vorba de un ”contract standard” ...
Antecontractul este f transparent. Altfel nu l faceam. Este vorba de atitudinea lor. Si ma intereseaza pasii pe care trebuie sa i urmez sau ce sa fac in situatia asta. O sa incerc sa stau de vb cu notarul sa vad ce ma sfatuieste.
Si cum obtin hotararea judecatoreasca ?? Trebuie sa i dau in judecata ??? Si daca imi expira antecontractul in perioada asta de tevatura apoi ma acuza pe mine ca nu le am dat banii la timp. Chiar nu stie nimeni procedura ???
Cristyna11, utilizator
In primul rand nu trebuia sa locuiți acolo decat dupa semnarea contractului de vanzare cumparare plus ca blocul nou are centrale termice in garanție care sunt reparate pe banii service-ului . Daca expira antecontractul din vina dumneavoastra ca nu aveți banii pierdeți avansul dat plus ca poate sa va dea in judecata ca ați locuit ilegal in apartament si va cere despagubiri .
Nicoleta 1988, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament in bloc nou - dezvoltatorul nu vrea treaca nici o clauza de garantie in contractul de v-c katanel katanel buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: 1. am dat avansul la un apartement situat la etajul 9/9 al unui bloc nou construit in 2016, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Contract la notar katalyna76 katalyna76 Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu si eu in cazul unui contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un imobil intr-un bloc nou (dat in folosinta chiar in 2011), ... (vezi toată discuția)