avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rog persoanele în domeniu, sau cu experiență, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rog persoanele în domeniu, sau cu experiență, să-mi spună ce șanse am ca, pe baza unui antecontract la un apartament într-un bloc nou, să reclam dezvoltatorul pentru niște stricăciuni

Buna seara! Rog persoanele in domeniu sau cu experienta sa mi spuna ce sanse am pe baza unui antecontract la un apart intr un bloc nou sa reclam dezvoltatorul pt niste stricaciuni. Nu am facut inca contractul de vz-cump pt ca dezvoltatorul intarzie cam de peste 1 an cu actele. Stau in apart de 6 luni si au aparut niste defecte la centrala termina si i am tot notificat sa repare pe cheltuiala lor conform diagnozei service ului si se fac ca ploua. Eu nu vreau sa le dau banii pe apart pana nu mi rezolva problema care e totusi destul de costisitoare pt mine. Va rog sa mi spuneti ce as putea face sau cui ar trebui sa ma adresez in cazul asta. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA VIZITIU , Avocat 07:58, 16 Iunie 2018
N-ar strica să fiți sigură. Fiindcă dacă recepția nu s-a făcut, imobilul este încă în construcție. Și nu aveți nici cartea tehnică. Deci nu puteți invoca încă nimic. Dar probabil că aveți dreptate când scrieți că nu banii sunt o problemă. Iar dacă și constructorul știe asta... Una peste alta, reclamații de calitate puteți face pe baza documentului de vânzare și a garanției, care include cartea la care m-am referit
Multumesc de raspuns. Mi se pare absurd sa trebuiasca sa i dau banii si apoi sa l reclam. De ce as face asta?
Chiar pe net am vazut un caz asemanator tot cu un bloc nou in care dezvoltatorul i a pacalit cu liftul ca il monteaza si le a dat teapa. Iar instanta judecatorul le a spus proprietarilor ca trebuia sa caste ochii pe ce cumpara. Deci care este rezolvarea ???
Dumnevoastra de ex cand vreti sa cumparati un frigider si vedeti ca e defect dati intai banii pe el si apoi il duceti la garantie ?? Interesanta logica
Adrian Dimitriu a scris:

N-ar strica să fiți sigură. Fiindcă dacă recepția nu s-a făcut, imobilul este încă în construcție. Și nu aveți nici cartea tehnică. Deci nu puteți invoca încă nimic. Dar probabil că aveți dreptate când scrieți că nu banii sunt o problemă. Iar dacă și constructorul știe asta... Una peste alta, reclamații de calitate puteți face pe baza documentului de vânzare și a garanției, care include cartea la care m-am referit

Cu scuze, nu face nimeni antecontract pentru un frigider. Cât despre reclamații și cerutul banilor înapoi, era evident că sunt două alternative. Dar probabil că dvs vreți ca să vi se dea dreptate măcar aici. Iar judecătorul a procedat corect, fiindcă singurul mod legal de a-i proteja pe oameni de ei înșiși e constituirea unei tutele
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
adriandimitriu, utilizator
M am lamurit. Numai experti pe aici. O sa consult mai bine un avocat.

Adrian Dimitriu a scris:

Cu scuze, nu face nimeni antecontract pentru un frigider. Cât despre reclamații și cerutul banilor înapoi, era evident că sunt două alternative. Dar probabil că dvs vreți ca să vi se dea dreptate măcar aici. Iar judecătorul a procedat corect, fiindcă singurul mod legal de a-i proteja pe oameni de ei înșiși e constituirea unei tutele

Pai, ia sa vedem. Aveti un antecontract de vanzare-cumparare, iar contractul propriu zis de vanzare cumparare nu a fost incheiat, desi trebuia finalizat inca in urma cu un an de zile. Sunteti in posesia locuintei, actualmente, iar locuinta pare a avea vicii ascunse. Corect?
In cazul acesta, pentru a preintampina probleme in viitor, dar si pentru a atinge scopl pentru care ati incheiat promisiunea de vanzare-cumparare, primul pas pe care trebuie sa-l faceti este acela de a notifica dezvoltatorul atat in ce priveste incheierea contractului de vanzare-cumparare, cat si in ceea ce priveste remedierea viciilor. Notificarea trebuie facuta, fie prin avocat, fie prin notarul la care ati incheiat antecontractul.
Apoi, in functie de raspunsul primit sau lipsa raspunsului, il veti putea actiona in instanta, solicitand acesteia obligarea lui la ceea s-a obligat prin antecontract ori restituirea sumei platita de dvs cu titlu de avans,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in bloc nou - dezvoltatorul nu vrea treaca nici o clauza de garantie in contractul de v-c katanel katanel buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: 1. am dat avansul la un apartement situat la etajul 9/9 al unui bloc nou construit in 2016, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Contract la notar katalyna76 katalyna76 Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu si eu in cazul unui contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un imobil intr-un bloc nou (dat in folosinta chiar in 2011), ... (vezi toată discuția)