avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract la notar

Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul unui bloc nou construit (potential vanzator), pentru o garsoniera, in conditiile in care exista deja un antecontract? Este posibil ca notarul sa autentifice acest contract de vanzare cumparare fara ca dezvoltatorul sa prezinte aceste documente necesare? Multumesc, astept cu interes un raspuns intrucat in urmatoarele saptamani urmeaza sa ma prezint la notar.
Cel mai recent răspuns: katalyna76 , utilizator 15:38, 20 August 2012
Si antecontractul pe care l ati semnat are la baza niste acte....
In principiu actul de proprietate pe teren sau concesiune, autorizatia de construire, Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, rekevee care pot face parte din act ca anexa, certificat fiscal, extras de carte funciara......
Va multumesc! Aveti dreptate, si la antecontract erau necesare insa nu am vazut nici unul, sa inteleg ca notaritza a incalcat ceva legi..? Si ma gandesc ca poate face la fel si la semnarea contractului de vanzare cumparare? Sau in cazul contractului de vanzare cumparare este impetuos necesar respectarea legii mai mult decat in cazul antecontractului?
Antecontractul este o promisiune o obligatia de a afce, insa la contractul de vanzare care este un cat translativ ma indoiesc ca nu va urma procedura legala, poate si la antecontract a avut la baza acele documente asta nu inseamna ca trebuia sa le aveti dvs....sau sa le vedeti decat doar daca le cereati.
As mai avea inca un aspect de lamurit (si va multumesc inca o data pe aceasta cale pentru raspunsuri). Dupa ce am incheiat antecontractul, achitand avansul si urmand a achita rate egale la dezvoltator, a fost de acord sa ne mutam in garsoniera. Intre timp am observat ca pe unul din pereti apar niste infiltratii de cate ori ploua (se ingalbeneste si arata ca o pata), am informat dezvoltatorul despre acest lucru insa nu m-am ales decat cu niste promisiuni de a-l repara. Dat fiind ca urmeaza sa semnam contractul, cum as putea proceda sa il determin sa repare acest perete (am citit ceva despre o clauza de "vicii ascunse", dar el poate refuza).
Nu poate refuza garantarea pentru vicii si evictiune.

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract prima casa, recuperare avans grgmrnsc grgmrnsc Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. De curand am inceput demersurile catre un apartament de 3 camere situat pe strada Popesti Vest intre statiile de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare / cumparare prima casa mihaiemil mihaiemil Buna ziua, Introducere: Eu ca vanzator am facut un antecontract pentru vanzarea unui apartament, cu un cumparator care doreste achizitia prin prima casa. ... (vezi toată discuția)