Urgent, va rog sa ma ajutati. Am control fiscal de fond si mi-au adus la cunostinta ca mi s-a prestat un serviciu de catre o societatea declarata inactiva. Dar problema se pune in felul urmator serviciul prestat s-a derulat intr-o singura luna anul trecut de la data de 1 a lunii pana in 30. Facturile emise catre mine au fost aproape zilnice in data de 1, apoi 2, apoi 3 s.a.m.d.pana in 30 a lunii. In data de 11 a intrat in vigoare ordinul ANAF prin care aceasta societate a fost declarata inactiva. In acest caz inspectorii nu vor sa-mi recunoasca deductibil TVA-ul aferent facturilor emise dupa aceasta data, adica 11. Am eu o sansa sa conving inspectorii ca nu e corect. Pentru ca la data de 1 societatea era activa, asta ar insemna ca eu de azi inainte sa verific nu periodic ci zilnic fiecare furnizor daca e azi activ, ca maine poate..... Puteti sa ma ajutati cu solutie pana luni ce am o noua intanlire cu ei? multumesc.
Contractul a fost inregistrat la ITM sunt sigura de asta , ce ma ingrijoreaza pe mine este de fapt neplata contributiilor catre stat aferent salariul meu si a altor colegi chiar .
Am o colega care urmeaza sa mearga in concediu de cresterea copilului. Va putea ea sa faca acest lucru , daca nu a fost facuta plata catre CJP , si e vorba de retinerea contributiiei de 9.5% din salar? Multumesc
Revin la problema ridicata pentru neplata contributiilor pt.angajati la ITM,CAS, Casa de pensii etc...
pe www.mfinante.ro/anaf se pot gasii dupa nume, firmele care au datorii catre bugetul de stat si bugetele speciale.
Intrebarea mea este:
Daca eu mi-am identificat firma ca fiind pe acea lista cu restante la ce riscuri sunt supus eu ca un simplu anagajat. Daca mi se desfiinteaza postul , primesc eu undemnizatie de somaj?
Daca ma inbolnavesc am eu dreptul la consultatii medicale gratuite?
Dar daca la varsta pensionarii constat ca societatea la care am lucrat ani de-a randul nu si-a platit darile catre stat, pot sa ma confrunt atunci cu o nerecunoastere a muncii prestate, si automat sa nu pot beneficia de pensie?
Pot eu sa ma apar intr-un fel?
Multumesc