Buna ziua, am vrea sa ne lamuriti si sa ne indrumati cum sa aflam daca patronul nostru ne-a inregistrat cartile de munca si daca a platit toate contributiile la stat, deoarece suntem sigure ca aceste plati nu s-au facut.
Specificam ca la angajare eu nu am semnata absolut nimic insa colega mea are un contract de munca stampilat si inregistrat la ITM (are vreo valoare?).
Sfatuitine va rog ce este de facut?!
Multumim
Puteti sa-i solicitati direct angajatorului sa va emita o adeverinta prin care sa specifice ca retinerile din salariul d-voastra si al colegii sunt achitate la zi.
In situatia d-voastra, atata vreme cat nu ati semnat un CIM in 3 exemplare, din care unul ramane la ITM, cu siguranta ca angajatorul nu v-a achitat nici somajul, nici pensia, nici sanatatea nici impozitul pe venit.
Solicitatii sa va incheie macar acum, iar daca nu doreste adresativa ITM.
Unde sa ma interesez mai exact, ptr. ca el ne tot asigura ca totul este in regula si ca sa stam linistite ca are el pe cineva la ITM si la CAS si ca aia se ocupa de absolut tot?!
I-am spus odata ca vreau sa ma internez in spital si ca imi trebuie o adeverinta cum ca sunt platitor la CAS si mi-a raspuns ca mi-o da cand vreau.
Colega mea are CIM stampilat si semnat de ITm , insa cum poate stii daca i s-au platit toate cele la stat?!
CUM si UNDE putem verifica?!!!!!
Pentru a verifica daca s-au platit contributiile legale terbuie sa va adresati direct celor care primesc banii: Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si AJOFM. Acestea sunt cele mai impotante pentru dvs.