avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata contributiilor ptr. angajati la ITM,CAS, CASA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata contributiilor ptr. angajati la ITM,CAS, CASA DE PENSII, SOMAJ,etc.

Buna ziua, am vrea sa ne lamuriti si sa ne indrumati cum sa aflam daca patronul nostru ne-a inregistrat cartile de munca si daca a platit toate contributiile la stat, deoarece suntem sigure ca aceste plati nu s-au facut.
Specificam ca la angajare eu nu am semnata absolut nimic insa colega mea are un contract de munca stampilat si inregistrat la ITM (are vreo valoare?).
Sfatuitine va rog ce este de facut?!
Multumim
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:11, 4 August 2009
Revin la problema ridicata pentru neplata contributiilor pt.angajati la ITM,CAS, Casa de pensii etc...
pe www.mfinante.ro/anaf se pot gasii dupa nume, firmele care au datorii catre bugetul de stat si bugetele speciale.
Intrebarea mea este:
Daca eu mi-am identificat firma ca fiind pe acea lista cu restante la ce riscuri sunt supus eu ca un simplu anagajat. Daca mi se desfiinteaza postul , primesc eu undemnizatie de somaj?
Daca ma inbolnavesc am eu dreptul la consultatii medicale gratuite?
Dar daca la varsta pensionarii constat ca societatea la care am lucrat ani de-a randul nu si-a platit darile catre stat, pot sa ma confrunt atunci cu o nerecunoastere a muncii prestate, si automat sa nu pot beneficia de pensie?
Pot eu sa ma apar intr-un fel?
Multumesc

# copacelinflorit
Adresati-va ITM-ului cu o sesizare prin care solicitati eliberarea unei copii de pe contractul individual de munca si asa veti sti daca aveti sau nu c.i.m.
In cazul in care se constata ca nu aveti c.i.m. aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului din nou si/sau sa deschideti o actiune impotriva angajatorului pentru obligatia de a va incheia c.i.m.

În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă - prezumtii, inscrisuri, martori
Contractul a fost inregistrat la ITM sunt sigura de asta , ce ma ingrijoreaza pe mine este de fapt neplata contributiilor catre stat aferent salariul meu si a altor colegi chiar .
Am o colega care urmeaza sa mearga in concediu de cresterea copilului. Va putea ea sa faca acest lucru , daca nu a fost facuta plata catre CJP , si e vorba de retinerea contributiiei de 9.5% din salar? Multumesc
Acordarea indemnizatie de CIC este conditionata de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii.
ca urmarea nu are relevanta plata sau nu a CAS.
Niici plata impozitului de catre angajator nu are importanat pentru acordarea CIC, pe adeverinta necesara viitoarei mame se va confirma doar ca a obtinut venituri din salariu.

Pe de alat parte neplata celorlate contributii vor afecta angajatii la stabilirea anumitor drepturi, cum ar fi somajul sau drepturile de asigurare de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu mi-a platit contributiile nicole86 nicole86 Buna seara Lucrez la o firma si de curand am aflat ca angajatorul nu mi-a platit contributiile(somaj,pensie, asigurari de sanatate).Am carte de munca si a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca la itm, si plata contributiilor cas si fond de pensii marius61 marius61 As dori sa aflu cum poate un angajat sa afle daca angajatorul a inregistrat contractul de munca la ITM, si daca facut plata contributiilor de sanatate, somaj ... (vezi toată discuția)
Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)