Buna seara
Lucrez la o firma si de curand am aflat ca angajatorul nu mi-a platit contributiile(somaj,pensie, asigurari de sanatate).Am carte de munca si a fost platit o perioada dar acum nu stiu exact de cand nu a mai platit,am aflat de la medicul de familie ca nu mai sunt asigurata.
De unde as putea afla ce perioada este neplatita?(de la finante nu mi-au spus nici de la itm)si ce pot sa fac in cazul asta?
Firma e in prag de faliment si mi-e frica,ca se va inchide si eu nu voi beneficia nici de somaj.
Ca sa stii sigur de cand nu ti-au mai fost platite contributiile, du-te la Casa de Pensii si solicita stagiul de cotizare de la ghiseu - nu stiu daca se da pe loc, nici daca este contra cost doar ca ti-l dau sigur - cat despre somaj si sanatate, merita sa incerci si acolo sa-ti ceri stagiul.
La Casa de Pensii afla numai daca i s-a platit c.a.s.-ul si nu si celelalte contributii ... se poate merge la ANAF care va poate declansa un control de specialitate.
Am fost la casa de pensii si am primit un raport cu stagiul de cotizare,in care apare ca ar fi platit.
Stiu ca patronul depune toate declaratiile lunar si banii apar ca au fost retinuti inclusiv pe statul de plata (care nu ni-l da la semnat)apare toate contributiile retinute dar banii nu au fost virati.