avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare contract de munca la ITM, si plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare contract de munca la ITM, si plata contributiilor CAS si fond de pensii

As dori sa aflu cum poate un angajat sa afle daca angajatorul a inregistrat contractul de munca la ITM, si daca facut plata contributiilor de sanatate, somaj si fond de pensii. Unde se poate adresa pentru aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 28 Februarie 2012
Numai facind o sesizare la ITM pot veni in control si vad daca sunt toate contractele transmise in Revisal si daca se platesc contributiile la stat.
Cred ca ati semnat contractul de munca, iar angajatorul este obligat sa-l inregistreze in Revisal cu data inceperi raporturilor de munca.Nu ati semnat nici un stat de plata pina acum?
1.Nu mai trimiteti degeaba salariatii la ITM referitor pentru a afla sau nu daca s-au platit contributiile la stat ... de unde ati dedus ca ITM se ocupa cu gestionarea bugetului de stat?

2. Referitor la inregistrarea c.i.m. :
- de la 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la ITM astfel de c.i.m
- c.i.m. dupa acasta data se completeaza si se transmit prin registrul electronic de evident al salariatilor.
- angajatorul este obligat sa va inmaneze un exemplar de pe acel c.i.m.
- verificarea transmiterii se poate face : fie prin depunerea unei solicitari scrise la angajator pentru eliberarea unei copii certificate de pe pagina/ paginile din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs , iar in masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera un astfel de document, salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator.
Va multumesc pentru raspuns. Din ce am vazut este foarte greu sa afli daca angajatorul a inregistrat c.i.m. si a platit acele contributii. Marea majoritate a angajatorilor refuza sa elibereze acel document, iar de contributii ce sa mai spun, in 90% din cazuri sunt platite dupa 6 luni, astfel incat angajatul este ca si inexistent in acea baza de date. Ca sa ajungi la ITM, e ste greu sa primesti un raspuns, poate doar sa ai relatii sau sa angajezi un avocat.
Ca sa ajungi la ITM este foarte simplu , nu asa de complicat cum credeti dvs ... sesizarea o puteti depune prin urmatoarele modalitati:
- posta, scrisoare recomandata cu confirmare de primire
- depunere la registratura instituției
- online

ITM-ul este obligat sa va raspunda in termen de 30 maxim 45 de zile de la data inregistrarii sesizarii.
In termen de 30-45 de zile o persoana poate muri pana face rost de adeverinta cum ca i-a fost platit CASul pentru a se putea prezenta la medicul de familie. Tipic romanesc.

Alte discuții în legătură

Contract de munca CTL CTL Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Stiti cumva cum se procedeaza acum cu contractele de munca inregistrate on line?.In cat timp trebuiesc duse la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca crislor crislor am lucrat la o societate cu prorgam de 8 ore cu carte de munca , am mai lucrat o perioada de 4 ani si la alta firma cu program de 2 ore zilnic am avut stat de ... (vezi toată discuția)
Cim mebi mebi Dupa o perioada de 3 luni am primit contractul individual de munca care [u][b]nu are specificat numarul de inregistrare in registrul general de evidenta a ... (vezi toată discuția)