avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnetele de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnetele de munca

Cum se numeste documentul care inlocuieste cărtile de munca?
Cum se poate obtine oc copie după acest document?
Cum pot sa verific daca la ITM datele din cartea de munca au fost transmise corect si complet?
In asteptarea unui raspuns,
Cu deosebita stima!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 14 August 2011
1. Cartile de munca nu sunt inlocuite de nimic.
La solicitarea angajatului,angajatorul ii elibereaza o adeverinta care sa ateste perioada lucrata.
2.Solicitati angajatorului o copie dupa inregistrarea in Revisal a contractului dvs. de munca.
opreas a scris:

Cum se numeste documentul care inlocuieste cărtile de munca?
Cum se poate obtine oc copie după acest document?
Cum pot sa verific daca la ITM datele din cartea de munca au fost transmise corect si complet?
In asteptarea unui raspuns,
Cu deosebita stima!



1.In prezent se utilizeaza un registru electronic de evidenta a salariatilor,care a preluat functia cartilor de munca si care se transmite catre ITM(aplicatia REVISAL)
2.Acest domeniu este reglementat de HG500/2011 privind registrul general de evidenta al salariatilor,care stipuleaza:

Art. 7
Registrul se pastreaza in forma electronica la sediul angajatorului si, dupa caz, la sediul sucursalei, agentiei, reprezentantei sau al altor asemenea unitati fara personalitate juridica, care au delegata competenta infiintarii registrului.

Art. 8
(1) Angajatorul are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati, de a-l pastra in bune conditii la sediu, precum si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
(2) Dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente: actele necesare angajarii, contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca, acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.

(5) Registrul electronic si dosarele personale ale fiecarui salariat se vor pastra in conditii care sa asigure securitatea datelor, precum si pastrarea lor indelungata si corespunzatoare, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Angajatorul raspunde pentru asigurarea acestor conditii, precum si pentru orice prejudiciu produs salariatului, sau oricarei alte persoane fizice sau juridice, prin incalcarea acestor obligatii.
(6) In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului el
opreas a scris:

Cum se numeste documentul care inlocuieste cărtile de munca?
Cum se poate obtine oc copie după acest document?
Cum pot sa verific daca la ITM datele din cartea de munca au fost transmise corect si complet?
In asteptarea unui raspuns,
Cu deosebita stima!



1. In lipsa carnetului de munca se elibereaza adeverinta de vechime de catre angajator.

2. Solicitati angajatorului sa va elibereze o copie conforma cu originalul de pe pagina din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs ... in caz de refuz, va puteti adresa ITM-ului.

3. Puteti solicita acelasi lucru si ITM-ului si veti confrunta ceea ce va da aceasta institutie cu ce va da angajatorul , precum si cu datele ce exista scriptic - c.i.m. si acte aditionale la c.i.m.
In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator.


ITM ul nu va elibera o astfel de copie decat in cazul reglementat.Daca se doreste o verificare aceasta se face intre actele care au stat la baza inregistrarii in REVISAL,si care se gasesc in dosarul personal si inregistrarea efectiva din registru.De transmis la ITM oricum nu se poate transmite decat ceea ce este deja inregistrat in REVISAL.


freeelis,

1Probabil ati nimerit dvs. functionari amabili la ITM, sau poate nu v-ati adresat in calitate de angajat,dar raspunsul la o astfel de solicitare venita din partea unui simplu angajat,este o "trimitere" politicoasa la angajator .
2. Copie se poate face,indiferent de suportul pe care se transmite aplicatia catre ITM.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
ContSters136493, utilizator
ITM-ul elibereaza copii de pe paginile din REVISAL si fara a se face uz de acea prevedere citata de dvs ... cunosc destul de multe cazuri in care s-a eliberat astfel de copii si nimeni nu a invocat aceasta prevedere legala ... si inca ceva, tot din practica, cei care depun pe suport magnetic REVISAL-ul nu au cum sa faca astfel de copii intrucat nu pot vedea ce s-a transmis la ITM si ce apare in baza de date a I.M.

Alte discuții în legătură

Revisal ContSters48681 ContSters48681 Am fost la ITM sa cer un revisal de la data de1.01.2011 pana in prezent. Exact cum scrie in cartea de munca toate modificarile, anuale, lunare. Am platit cei ... (vezi toată discuția)
Pagina personala reges aditza26 aditza26 Doresc sa iau un credit ipotecar de la o banca si pe langa adeverinte imi cer pagina personala de pe reges.inspectiamuncii.ro (sa printez direct de pe site ... (vezi toată discuția)
Evidenta angajati itm ionelbarus ionelbarus Sunt angajata la o firma de circa 1,6 ani. In primul an am fost angajat cu jumatate de norma( 4 ore)iar de la 01.01.2011 mi s-a spus ca am fost trecut la 8 ... (vezi toată discuția)