Am fost la ITM sa cer un revisal de la data de1.01.2011 pana in prezent. Exact cum scrie in cartea de munca toate modificarile, anuale, lunare.
Am platit cei 20,00 lei pentru o foaie pe care scrie datele personale si de munca si un "activ" adica, inca lucrez.
Am cerut eu gresit, revisal? Vroiam un extras dupa cartea de munca electronica cu toate datele, schimbarile, salariul, vechimea, etc. Sau e nevoie de un "motiv"?
ITM-ul nu elibereaza adeverinte de vechime cu perioada lucrata de dupa 01.01.2011.
Legea stabileste , in principal, in sarcina angajatorului asa ceva si apoi a ITM-ului.
Art. 8 din HG 500/2011:
.......
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
....
(6) In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Vechime in munca
Mimoza1
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat, si anume: cum fac dovada vechimii in munca fara cartea de munca? pe care am pierdut-o.Am fost la ITM si nu am gasit ... (vezi toată discuția)