avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Stiti cumva cum se procedeaza acum cu contractele de munca inregistrate on line?.In cat timp trebuiesc duse la ITM pentru a fi stampilate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 23 Octombrie 2012
Nu se mai duc contracte de munca/acte aditionale la ITM din 2011. Singura obligatie este sa le inregistrati la timp in Revisal.
Multumesc pentru raspuns. cum pot verifica daca s-a inregistat la timp?
Potrivit art.8 alin.3 lit.b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In cazul refuzului angajatorului de a va elibera un extras din REVISAL, puteti sesiza ITM-ul solicitand sa va comunice si data transmiterii c.i.m.-ului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca cozmin_21 cozmin_21 As dori si eu sa stiu daca imi pot vedea cartea de munca online ,si unde anume ar trebui sa ma uit.Multumesc (vezi toată discuția)
Revisalul nu poate fi vazut de angajat janiles janiles am un C M inregistrat pe 2 ore care imi exp. in 25 dar de la 1 lucrez la o alta firma care nu stiu daca m ia facut CM pe revisal nu se poate vedea daca sunt ... (vezi toată discuția)
Revisal cablu cablu cum se poate afla daca un CIM a fost inregistrat in REVISAL (vezi toată discuția)