avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaElena901

Activitate AlinaElena901

Răspuns la discuția Caz de dispariție
Am înțeles! A făcut mama aceste proceduri la judecătoria din Suceava în iulie 2015, însă nu s-au găsit indicii suficiente în urma cărora să poată fi declarat decedat și să fie întocmită declararea judecătorească a morții, fiind respinsă și cererea de apel. Dl. avocat mi-a sugerat să fiu numită curator pentru a administra bunurile. Tatăl are 9 ani de când este dispărut și nu știu nimic de el și nu există indicii că ar fi încetat din viață. Eu locuiesc în Iași și aș vrea să pot vinde locuința din Suceava. Pot face ceva în această privință?
Bună! Tatăl meu a dispărut în 2009. De atunci nu mai știu nimic de el. Am făcut proces pentru a vinde locuința, care este pe numele său. În calitate de fică, am fost numită curator cu decizie definitivă. Mama nu are cum să vândă nici ea, pt că a fost casa de la părinții tatălui și am înțeles că nu are acest drept de la avocatul ce ne-a reprezentat.
Ce pot face să vând această casă? Dacă vreau să deschid un alt proces cu mențiunea că dacă revine tata mă angajez să în iau în spațiul meu, s-ar putea? Sau există vreo lege în care să se specifice că după un anumit nr de ani poate fi declarat decedat? Vă rog să mă sfătuiți ce pot face. Mulțumesc!