Să înțeleg că este perfect normal ca agenția să promoveze apartamente fără cunoaștere de cauză? Sunt în stare să facă din țânțar armăsar neavând idee despre ce vorbesc? Întreb doar ca să știu pe viitor să mă feresc, că banii nu îi mai văd înapoi, m-au convins. Ar fi mai ok să nu își asume nimic, nici măcar experiența în domeniu. Am dat un ban bazându-mă pe asta.
Bună ziua! Nu de mult timp am beneficiat de ajutorul unei firme imobiliare pentru găsirea unei chirii în Cluj-Napoca. Am găsit garsoniera, la o primă inspecție părea în regulă. Avea inconveniențe în ciuda cărora am fost totuși convins să semnez contractul, în naivitatea mea, acelea putându-se "remedia pe parcurs". Toate ca toate, în momentul în care am pus în discuție subiectul "fisc" mi s-a spus că acesta ține exclusiv de înțelegerea mea cu propietarul, iar firma urmează să țină al 3-lea exemplar al contractului ca "evidență". Întrebarea mea este, cât de legal este ceea ce se întâmplă? În momentul de față doresc rezilierea contractului pe fondul faptului că nu pot locui în apartamentul respectiv datorită condițiilor precare de întreținere și a lipsei accesului la încălzire. Momentan beneficiez de altă locuință. Agentul imobiliar mi-a recunoscut că a fost prima dată când vede garsoniera și nu era nici el conștient de lucrurile respective. Nu pot numi asta "consultanță de specialitate în vederea închirierii" cum scrie în contractul cu firma, în urma căruia mi s-au perceput 100 euro comision, chiria lunară fiind în valoare de 200 euro. În momentul de față mă găsesc cu banii dați (atât comision, cât și jumătate din garanție după înțelegerea cu propietarul) și cu două contracte întocmite fără vreun beneficiu real. Mulțumesc pentru timpul acordat!