avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate ddlkd

Activitate ddlkd

Multumesc,
da, vom contesta actul.
pana la urma este vorba despre un imobil proprietate al firmei, care are amenajata si o locuinta. nu inteleg de ce amenajarea unei locuinte (care poate la un moment dat sa produca si venituri) este nedeductibila, sau nu poate fi considerata ca o imbunatatire a unui mijloc fix!
pe logica anaf, bunurile care constituie "amenajarea" ar putea fi insusite de catre asociat, fara un document fiscal, ceea ce este o aberatie, ma gandesc!
In cazul autoturismelor proprietate a firmei, limitarea de 50% a cheltuielilor se refera la toate cheltuielile cu respectivele auto (inclusiv asigurari, taxe, reparatii, consumabile, dobanizi in cazul leasing'urilor), sau doar pentru combustibil?
Exista exceptii de la regula de deductibilitate de 50%, in sensul situatiilor excluse de la aceasta regula?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
firma are 3 angajati, 2 fiind sot si sotie. sotia este asociat si angajat, sotul este doar angajat. al 3lea are domiciliul in alta localitate si face deplasari frecvente la sediul firmei, unde se si cazeaza pe perioada sederii.
Firma a achizitionat un imobil, care era intr-o stare degradata si de aceea a avut nevoie de lucrari de reparatii si amenajari.
In cadrul imobilului s-a amenajat si o locuinta, care este in folosinta unui angajat.
La un control anaf, foate cheltuielile corespunzatoare acestor lucrari au fost izolate si considerate nedeductibile, devenind cheltuieli in favoarea asociatilor si impozate ca dividende.
Imobilul este singurul sediu al firmei, unde se desfasoara activitatea (bazata pe munca de birou). Se platesc taxe ca firma si se realizeaza profit la respectivul sediu.
Mie mi se pare abuziva aceasta abordare a anaf si as dori sa stiu daca exista vreo baza legala in acest sens.
multumesc,