avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate sabau marius

Activitate sabau marius

Donația făcută de părinți este una cu scutire de raport care nu mai include nici o clauza, in timp ce actul de donatie al meu prevede ca suma donata va fi folosită la achitarea primei rate pt apartament. Respectiv jumătate din prețul lui. Aceasta succesiune de acte a fost făcută pt a evita TVA-ul de 19 %, eu achiziționând in trecut un apartament cu TVA de5%. Sa presupunem ca mama mea decedează ultima, in acest caz care ar fi valoarea maxima pe care ar putea-o revendica ceilalți 2 frați vitregi ca rezerva succesorala dacă valoarea imobilului este de 50.000 euro. Mulțumesc pt ajutorul și profesionalismul de care dați dovada in răspunsurile oferite in cadrul tuturor discuțiilor de pe acest forum Doamna Nicoleta
Sunt singurul fiu al mamei mele care s-a recăsătorit după moartea tatălui. Împreuna cu soțul ei mama a cumpărat un apartament, jumătate din suma pt apartament fiind donata de mine prin act notarial. Soțul mamei mai are doi copii. Ulterior mama și soțul ei mi-au donat mie apartamentul. Întrebarea mea este, in eventualitatea unei succesiuni care ar fi cota pe care ar putea-o primi cei doi frați vitregi. Mulțumesc