avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate ralucagl

Activitate ralucagl

Răspuns la discuția Accident-vatamare corporala
Buna ziua,

am suferit un accident de masina soldat cu vatamarea mea corporala. Mai exact, am o fractura cap peroneu si un retrolistezis vertebral. Mi-au fost date 30-35 de zile de ingrijiri medicale, inclusiv zile de fizioterapie.
Momentan am piciorul in ghips, asadar voi incepe fizioterapia intr-o saptamana.
Am vorbit cu firma de asigurari (ARDAF) a persoanei care m-a accidentat, pt ca am inteles ca RCA-ul sau va acoperi cheltuielile mele medicale, si nu mi-au fost date explicatii clare in privinta cheltuielilor pe care le acopera ei. As dori sa stiu daca asiguratorul imi va acoperi cheltuielile legate de fizioterapie, inclusiv transport si medicamente necesare in acea perioada, si daca da, cand se va efectua plata - in prealabil sau dupa ce au fost facute aceste cheltuieli.
Din moment, ce nu sunt salarizata, asiguratorul imi va plati o suma care sa compenseze faptul ca nu mam putut intretine in perioada de ingrijiri medicale?
Daca in urma unor investigatii din viitorul apropiat se va dovedi ca din accident au rezultat si alte probleme medicale pe care le voi adauga la cele constatate in certificatul medico-legal, asiguratorul ma va despagubi pentru cheltuielile aferente?

Mersi,
Raluca
Răspuns la discuția Pensie alimentara !
multumesc mult pt raspuns; am detaliat anterior problema mea - cu 10 ani in urma s-a obtinut o hotarare judecatoreasca pt abandon familial; banii au fost ceruti, dar nu au fost primiti niciodata; tatal meu nu a declarat vreun venit in aceasta perioada; veniturile sale provin dintr-un srl al carui singur proprietar este, dar a gasit metode de a nu declara profiturile sale; am inteles ca s-a promulgat o lege conform careia chiar daca parintele nu isi declara venitul este obligat la pensie pensie alimentara; aceasta ar fi valabila pentru perioada pe care am mentionat-o?
buna ziua! v-am scris anterior, dar am nevoie de clarificari. poate ma puteti ajuta: nu am primit pensia alimentara cuvenita pentru abandon familial pe o perioada de 10 ani, si am inteles ca este imposibil sa imi cer drepturile acum. intrebarea mea este: de ce? nu mai este valabila hotararea judecatoaresca? am 22 de ani acum; daca as fi minora situatia ar fi alta? exista o perioada limita pentru cererea drepturilor mele? va multumesc mult. anticipat.
multumesc pt raspuns; totusi as dori sa stiu daca nu pot recupera macar partial aceasta suma.....
Ma numesc Raluca, am 22 de ani. As dori sa stiu daca se poate obtine pensie alimentara in caz de abandon familial. Tatal meu a abandonat fam in urma cu 10 ani, iar mama mea a cerut pensie alimentara la momentul respectiv, fara a da divort. Pensia i s-a acordat dar nu am primit acei bani, iar tatal meu nu isi declara nici un venit in toata acea perioada. Are insa o firma, iar firma a inregistrat profit in perioada respectiva. Pot inca sa recuperez acei bani?