Buna ziua,
Locuiesc in Anglia si m-am casatorit cu un cetatean tot roman aici. Am solicitat Consulatului roman la Londra transcrierea casatoriei in registrele romanesti dar m-au refuzat pe motiv ca certificatul britanic nu are trecut pe el numele tatalui meu care apare in certificatul meu de nastere. Mentionez ca la momentul oficierii casatoriei am fost informata ca aceasta nu este o obligatie legala conf legii engleze.
Consulatul doreste sa cer modificarea certificatului de casatorie britanic dar autoritatile britanice sunt dispuse sa faca asta doar contracost si doar pe baza documentelor de identitate ale tatalui. Eu nu tin legatura cu tatal meu de mai bine de 10 ani deci imi este imposibil sa ofer documentele solicitate.
Intrebarile mele sunt: este obligatoriu conform legislatiei romane ca numele tatalui sa apara pe certificatul de casatorie romanesc? Daca da,nu exista cadru legal pentru ca aceasta mentiune sa se faca de catre Consulat la transcrierea casatoriei pe baza certificatului meu de nastere si/sau a unei declaratii pe proprie raspundere din partea mea? Nu exista nicio modalitate prin care consulatul sa ma ajute fara a ma pune pe drumuri si la cheltuieli suplimentare? Va multumesc