Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Puteti va rog sa imi dati si temeiul legal?
Va solicit acest lucru, întrucât o cunoștința de-a mea care se afla in aprox aceeași situație a primit o luna concediu de risc maternal de la Casa de sanatate si apoi i-a fost intrerupt pe motiv ca pentru II, pfa nu se poate acorda concediu de risc maternal.( acesta acordându-se cf oug 96/2003 si prevede protecția maternității la locul de munca).
Poate fi considerată activitatea pfa ca si loc de munca? Se aplica oug si pentru pfa, II?
Cum se poate combate argumentul oferit de Casa de sanatate?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu o lămurire in ceea ce privește posibilitatea ca o persoana fizica titular al unei Întreprinderi individuale sa beneficieze de concediu de risc maternal.
In acest moment sunt titular a unei întreprinderi individuale si am contract cu Casa de asigurări de sanatate, pentru a beneficia de concedii si indemnizații de asigurări sociale de sanatate.( plătesc 1% din suma stabilită in contract).
Întrucât sunt insarcinata si am primit indicații de la medicul ginecolog de repaus total pentru ca sunt in risc de naștere prematura ( am 29 saptamâni) si pentru ca nu am întreaga perioada de 6 luni de cotizare la FNUASS, doresc sa intru in concediu de risc maternal.( sunt in situația in care daca nu mai muncesc nu mai am alte venituri pentru următoarele aprox 3 luni si am citit ca pentru acest tip de concediu nu am nevoie de stagiul complet de cotizare).
In contextul expus mai sus, pot beneficia de acest concediu de risc maternal?
Va mulțumesc frumos!
Buna ziua,
Va rog mult ajutați-ma cu o lămurire si pentru situatia următoare, care este continuare la cea expusă mai sus.
Veniturile la care am făcut referire mai sus au fost declarate ca venituri din prestări servicii, comerț, din străinătate, conform Declarației unice (asa am primit indicații de la ANAF). In același timp am venituri si din activități independente( Întreprindere individuală înregistrată la Recom), obținute in Romania.
In cuantumul indemnizației de creștere copil se tine cont de ambele venituri?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu o îndrumare in urmatoarea situație. Sunt insărcinată si voi naște in Octombrie 2018. Din Octombrie 2016 singurele venituri pe care le am sunt venituri obținute in urma unui contract de distribuție ( contrat încheiat cu o companie din Germania, care imi plătește comision intr-un cont in Romania pentru activitățile desfășurate in Romania). Pentru aceste venituri am depus declarații la ANAF si am plătit impozit, precum si contribuțiile la sanatate si pensii. As dori sa știu daca aceste venituri sunt eligibile pentru indemnizația de creștere copil?
Mulțumesc mult!