Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu o îndrumare in urmatoarea situație. Sunt insărcinată si voi naște in Octombrie 2018. Din Octombrie 2016 singurele venituri pe care le am sunt venituri obținute in urma unui contract de distribuție ( contrat încheiat cu o companie din Germania, care imi plătește comision intr-un cont in Romania pentru activitățile desfășurate in Romania). Pentru aceste venituri am depus declarații la ANAF si am plătit impozit, precum si contribuțiile la sanatate si pensii. As dori sa știu daca aceste venituri sunt eligibile pentru indemnizația de creștere copil?
Mulțumesc mult!
Art.3 din OUG 111/2010
(1) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente și din activități agricole, silvicultură și piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) și (2) și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, și reprezintă valoarea obținută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
....
art.67 C.fisc.
(1) Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii, veniturile din profesii liberale și veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.
....
Buna ziua,
Va rog mult ajutați-ma cu o lămurire si pentru situatia următoare, care este continuare la cea expusă mai sus.
Veniturile la care am făcut referire mai sus au fost declarate ca venituri din prestări servicii, comerț, din străinătate, conform Declarației unice (asa am primit indicații de la ANAF). In același timp am venituri si din activități independente( Întreprindere individuală înregistrată la Recom), obținute in Romania.
In cuantumul indemnizației de creștere copil se tine cont de ambele venituri?
Multumesc frumos!