avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri alte surse (contract civil) luate in calcul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri alte surse (contract civil) luate in calcul la indemnizatia crestere copil?

Buna ziua!
Sunt angajata cu norma de 2 ore si am si un contract de prestari servicii cu o firma (un fel de contract civil, fara caracter de continuitate). Urmeaza sa am un copil si as vrea sa stiu daca veniturile din alte surse sunt luate in calcul la plata indemnizatiei pentru crestere copil. in OG111/2010 sunt trecute doar veniturile din salarii, activitati independente, agricultura... si venituri din perioadele asimilate.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 24 Februarie 2017
În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.

C.fisc.
Art.67 Definirea veniturilor din activităţi independente
(1) Veniturile din activităţi independente cuprind veniturile din activităţi de producţie, comerţ, prestări de servicii, veniturile din profesii liberale şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente.
....

OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele de presari servicii (venituri din alte surse) se iau in calculul pentru indemnizatia de crestere copil? livia_r0 livia_r0 Speta este urmatoarea. am un contract de munca (respectiv un loc de munca pentru care iau salariul lunar) si in paralel, pentru durate scurte 2, 3 luni, am ... (vezi toată discuția)
Venituri din alte surse icc Edamian Edamian Buna ziua, Dețin un pfa cu obiect activitate - activități agricole pe norma de venit. In cursul anului 2018 am realizat și venituri din alte surse( ele ... (vezi toată discuția)
Venituri eligibile pentru indemnizație creștere copil Loredanamutu Loredanamutu Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o îndrumare in urmatoarea situație. Sunt insărcinată si voi naște in Octombrie 2018. Din Octombrie 2016 singurele ... (vezi toată discuția)