avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - declaratie 201
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - declaratie 201

Buna ziua,

Sunt angajata la o societate comerciala cu norma partiala.Pe langa acest job,am obtinut in ultimii 2 ani venituri din activitati independente (freelancer),venituri pe care le-am declarat completand declaratia 201.Mentionez ca media lunara a veniturilor din activitati independente se ridica in jurul sumei de 10.000 RON.

Pot beneficia la calculul indemnizatiei si de aceste venituri din activitati independente?Si daca da,care este metoda de calcul?
Va multumesc

Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
ContSters396415, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters396415 , utilizator 20:23, 29 Iunie 2016
In calculul indemnizatiei pentru CCC se iau in considerare, incepand cu data de 01.07.2016, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, veniturile din activităţi independente, veniturile din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit , realizate în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni .

Veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin.(1) sunt cele definitela art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Codul fiscal : art. 67 - Definirea veniturilor din activități independente

(1) Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii, veniturile din profesii liberale și veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.

(2) Constituie venituri din profesii liberale veniturile obținute din prestarea de servicii cu caracter profesional, potrivit actelor normative speciale care reglementează organizarea și exercitarea profesiei respective. Norme metodologice

(3) Veniturile din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală provin din drepturi de autor și drepturi conexe dreptului de autor, brevete de invenție, desene și modele, mărci și indicații geografice, topografii pentru produse semiconductoare și altele asemenea.
Multumesc mult pentru clarificari.Si metoda dupa care se calculeaza cuantumul indemnizatiei (la un salariu minim pe economie + o medie de 10 000 ron lunar din activitati independente in ultimele 12 luni)?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2016
ContSters396415, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o întrebare pot sa intru in concediu de creștere ... Socaciu Roxana Socaciu Roxana Buna ziua am o întrebare pot sa intru in concediu de creștere a copilului dacă închei un contract de colaborare cu o firma eu fiind persoana fizica (vezi toată discuția)
Venituri alte surse (contract civil) luate in calcul la indemnizatia crestere copil? MiGri MiGri Buna ziua! Sunt angajata cu norma de 2 ore si am si un contract de prestari servicii cu o firma (un fel de contract civil, fara caracter de continuitate). ... (vezi toată discuția)
Contractele de presari servicii (venituri din alte surse) se iau in calculul pentru indemnizatia de crestere copil? livia_r0 livia_r0 Speta este urmatoarea. am un contract de munca (respectiv un loc de munca pentru care iau salariul lunar) si in paralel, pentru durate scurte 2, 3 luni, am ... (vezi toată discuția)