avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate monica312

Activitate monica312

Răspuns la discuția Demisie in format electronic
Pot sustine ca nu m am prezentat la locul de munca,adica sa nu ia in calcul demisia tocmai ptr ca a fost transmisa pe mail si nu personal?
Si pana la urma,e ok din punct de vedere legat sa ai 2 joburi full time in acelasi timp(eu inteleg ca 12 ore e max de lucru zilnic)?
Multumesc mult pentru timpul si informatiile acordate.

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul nu are cum sa va trimita in CFP fara a exista o cerere din partea dvs.

In acest caz, puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta ori apela la mediere.

nu,doar cererea de demisie,cu acordul ambelor parti,fara perioada de preaviz,transmisa pe mail.
asta este si problema,de fapt.Pot sa te bage in concediu fara plata,fara ca macar sa te informeaze?Puteau sa ceara preaviz sau concediu medical.
Eu vroiam sa ma angajez in alta parte,insa inteleg ca legal nu poti avea 2 contracte full time active in acelasi timp,asa ca am asteptat sa vad cu ce data imi inchid contractul.Ma gandeam ca in 2-3 zile se rezolva,dar dupa aceste 8 zile,au inchis contractul 8n data de 28.02 si mi ai dat actele in 06.03.Atunci au raspuns...
Vreau sa depun o reclamatie in acest sens pentru ca oricum am stat peste program zilnic cateva ore si pe condica de prezenta semnan ca plec la ora stabilita cf contractului.
Am zis ca na,este la inceput,multe info,etc...sa fie bine,dar vad ca deja e bataie de joc.
In 2 luni de zile au mai plecat 2 colege,din acelasi motiv,stat peste program,atitudine nepotrivita din partea sefului direct,etc.
Legat sunt indreptatita sa fac asta?
Eu le am propus sa mi plateasca zilele acestea in care au facut ce au vrut fara sa ma intrebe,dar nu sunt de acord pe motiv ca eu puteam sa ma angajez cu cate contracte voiam,etc.
Multumesc,

Cornel Vasile a scris:

Aveti depusa vreo cerere in acest sens ?

concediu fara plata-8 zile.

Multumesc,

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, nu se acorda preaviz.

Cele 6 zile cum sunt trecute in pontaj?

Buna seara,
Art 55 lit B din legea 53/2003 Codul Muncii.

multumesc mult,

Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol v-a incetat c.i.m. ?

Buna ziua,

Am fost angajata timp de 3 luni in cadrul unei firme,insa dupa 2 luni am efectuat un examen rmn in urma caruia am fost supusa unei interventii chirugicale.In timpul concediului medical am ajuns la concluzia ca vreau sa inchei contractul cu angajatorul (nu este important motivul,insa multe demisii,discutii si statul peste program neplatit m-au dat mult inapoi),asa ca am trimis un mail administratorului in care il informam ca eu nu doresc sa mai continuam colaborarea (mentionez ca nu a raspuns,in schimb a transmis mai departe agentiei de recrutare care m a si contactat ).In data de 17.02 mi se incheia concediul medical (sambata),iar in data de 19.02 am trimis cererea de demisie,cu acordul ambelor parti,fara perioada de preaviz,pe mail,neputand sa ma prezint la birou pentru a o preda personal.
Ce este ciudat este faptul ca nu mi s a raspuns la mail,mi-a mai scris pe whatssup ca o sa mi trimita actele de incetare,etc,dar m-au bagat in concediu fara plata 8 zile si mi-au inchis actele cu data de 28.02,iar actele mi le au trimis in data de 06.03.
Pai daca nu au avut timp sa se ocupe de asta,puteam sa stau in preaviz sau sa continui cu cateva zile de concediu medical (starea de sanatatea imi permitea acest lucru) sau sa ma angajez (avand deja o oferta),dar din cate stiu nu poti avea 2 contracte full time (8 ore/zi) active.
Ma deranjeaza faptul ca nu am fost informata de nici un fel si vreau sa stiu ce pot sa fac sa rezolv situatia asta ca pe viitor sa nu se mai repete.Poate eu nu vreau sa am intrerupere 6 zile si sa pierd si banii pe 2 sapt,cand puteam sa stau in preaviz daca era atata nevoie (desi clar nu s ar fi pus problema).
Va multumesc mult pentru raspuns!