Uzufructuarul a renuntat la dreptul de uzufruct prin procura. el a mandatat o persoana sa se ocupe de toate procedurile pentru radierea uzufructului.
Se poate face acest lucru inainte de vanzare? Care sunt pasii?
Nu inteleg ce reprezinta aceasta taxza de dezmembramant de 20%. este taxa pentru radierea uzufructului? Cine trebuie sa o platesaca? Vanzatorul ?
Situatia faptelor: Detin un apartament in coproprietate cu inca o persoana. tatal coproprietarului meu are o clauza de uzufruct viager la care a renuntat ( coproprietarul detine o procura in acest sens). Eu as dori sa cumpar si partea celuilalt coproprietar si ma intereseza:
1. a. care sunt pasii de urmat pana sa ajung sa semnez contractul de de vanzare-cumparare in fata notarului- mai precis pasii de urmat pentru a degreva apartamentul de uzufruct ( daca se poate)
1.b. si apoi ce mai trebuie sa fac eu dupa cumpararea acestuia- ma intereseaza mai ales detalii legate de relatia cu Cartea funciara, etc.
2. De asemenea, daca as achizitiona aceasta proprietate cu un credit ipotecta, ce probelem ar outea crea uzufructuk xistent la instituirea ipotecii?"