Buna ziua,
Am construit o casa in Stejaru-Teleorman, in 2014 si am finalizat-o in 2015, pe un teren dobindit prin sentinta judecatoreasca. Pentru casa am autorizatie de constructie din 2014; PV de finalizare a lucrarilor de constructie 2016, platesc impozit pe aceasta din 2015, posed certificat fiscal pentru atestarea valorii de impozitare etc.
In ani 2016/2018, in UAT Stejaru, s-a facut prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara, inventarierea proprietatilor si m-am trezit cu o noua carte funciara cu inscrisuri eronate adica suprafata de teren intravilan s-a modificat de la 1249mp, in Hotararea judecatoreasca si in prima carte funciara a devenit in noua carte 1195mp, o anexa demolata in 2014, apare in cartea noua din 2018, casa care am construit-o, in 2014, nu apare etc., drept pentru care am facut contestatie la OCPI -Teleorman pentru refacere carte funciara in februarie 2019.
Am fost si in audienta in 06.02.2019 si s-a aprobat refacerea masuratorilor.
Pe data de 01.03.2019, s-a prezentat o echipa de cadastristi, de la OCPI-Teleorman, care au facut masuratori la teren si constructii, apoi in 05.04.2019, alta echipa de cadastristi de la Ramboll -Bucuresti(firma desemnata prin Progamul National), aur refacut si ei masuratorile la teren si constructii, in plus solicitind si documente pentru casa noua, legalizate, autorizatie de construire; PV de finalizare a lucrarilor la casa noua, cretificat de atestare a valorii imobilelor etc.
In data de 29.05.2019 s-a refacut cartea funciara in care apre modificata doar suprafata de teren in rest sunt aceleasi greseli, adica apare constructia demolat iar casa noua nu este intabulata.
Cunosc ca Programul National de Cadastru si Carte Funciara, ofera posibilitatea de inregistrare gratuita a tuturor imobilelor detinute de un proprietar la momentul efectuarilor acestuia.
De ce OCPI-Teleorman nu procedeaza conform legii, si ce trebuie sa fac sa beneficiez de aceasta prevedere legala?
Am incercat sa iau legatura cu cei din conducerea institutiei dar acestia ma evita, sau ingnora.
Este corect asa?
Astept un sfat sau o sugestie de rezolvare.
Cu stima,
Marinica
Daca angajatorul a majorat la restul salariatilor brutul odata cu transferul contributiilor si la un salariat nu a facut aceasta majorare, si nici nu a initiat negocierea majorarea brutului in termenul prevazut de lege, chiar nu are nici o raspundere? Nici dacaeste dat in judecata ca a diminuat salariul net fara act aditional? Ce satuiti D-voastra, d-le consilier un salariat, pus in asemenea situatie!