avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mi s-a majorat salariul brut ca urmare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mi s-a majorat salariul brut ca urmare a transferului de contributii de la angajator la angajat

Ce pot sa fac si unde sa ma adresez cu privire la faptul ca firma privata la care lucrez nu mi-a majorat salariul brut in urma transferului de contributii sociale de la angajator la angajat, incepind cu ianuarie 2018, in doua luni pierzind la salariul net 350 lei/luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 23 Martie 2018
Angjatorul privat nu are nicio obligatie de a va majora salariul brut prin transferul contributilor.

Legea a obligat angajatorii doar la inițierea negocierilor colective și nimic mai mult.
Daca angajatorul a majorat la restul salariatilor brutul odata cu transferul contributiilor si la un salariat nu a facut aceasta majorare, si nici nu a initiat negocierea majorarea brutului in termenul prevazut de lege, chiar nu are nici o raspundere? Nici dacaeste dat in judecata ca a diminuat salariul net fara act aditional? Ce satuiti D-voastra, d-le consilier un salariat, pus in asemenea situatie!
Se poate sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta ori se poate apela la mediere, in astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă acuma am 1930 salariu mai îmi creste de la 1 ianuarie Chirovan Daniel Chirovan Daniel Dacă se mărește de la 1 ianuarie dacă acum salari de baza este de 1930atit îl am acum (vezi toată discuția)
Legea 153/2017 tanta.andone@yahoo.com tanta.andone@yahoo.com Buna ziua .As dori sa stiu daca ptr.bibliotecari comunali incepind cu data de 1 iulie sa acordat odata cu personalul din administratie marire salariala sau se ... (vezi toată discuția)
Aplicarea oug 79/20107 ve13 ve13 Buna ziua, As dorii sa stiu daca OUG 79/2017, cu aplicabilitare de la 01.01.2018 in legatura cu transferarea contributiilor de la angajator la salariat se ... (vezi toată discuția)