Numai in urma negocierii cu angajatorul se poate majora salariul.
Sunteti la stat la privat? S-au purtat negocieri la nivel de societate conform hotararii guvernului?
Eu am inteles ca majorarea salariului este obligatorie numai pentru salariul minim pe economie si nu este obligatoriu pentru cei din mediul privat.
Iar in mediul bugetar marirea se face prin acea majorare de 25% care ar cam fi anulata in unele cazuri prin trecerea contributiilor de la angajator la angajat.
Dar poate nu am inteleg eu politica asta guvernamentala...
Asa este dar pentru cei care au avut intre 1450 lei si 1900 lei nu exista obligativitate sa le fie majorat salariul mai mult de 1900 lei, cel putin in mediul privat.
Acum depinde si cum au fost negocierile cu angajatorul, daca a fost de acord cu majorarea salariului brut cu cotele ce au fost transferate angajatului.
Pentru cazul de fata, daca salariu brut la sfarsitul lui 2017 a fost de 1930 lei si lucreaza in privat, angajatorul nu este obligat sa ii majoreze salariul proportional cu cota angajatorului care i-a fost transferata incepand cu 01.01.2018. Cu toate ca ministrul muncii incearca prin diverse tertipuri sa convinga angajatii si sindicatele ca nimeni nu va pierde din netul de pana la sfarsitul lui 2017.
Povestile ca angajatorii nu isi permit sa piarda angajatii sunt doar povesti ...
Aplicarea oug 79/20107
ve13
Buna ziua,
As dorii sa stiu daca OUG 79/2017, cu aplicabilitare de la 01.01.2018 in legatura cu transferarea contributiilor de la angajator la salariat se ... (vezi toată discuția)