Buna ziua,
As dorii sa stiu daca OUG 79/2017, cu aplicabilitare de la 01.01.2018 in legatura cu transferarea contributiilor de la angajator la salariat se aplica si in mediul privat. Adica daca salariul de incadrare ar fi trebuit majorat cu suma respectivelor contributii. Pun aceasta intrebare deoarece am constatat ca unii angajatorii din mediul privat au recurs la un artificiu si au introdus acele sume sub forma de prime, astfel incat sa nu se diminueze venitul net al salaritului. Acum cand se aplica somajul tehnic multi angajati au constatat da salariul de incadrere este mult mai mic. Intrebarea mea este daca OUG a fost respectata si daca nu care sunt institutiile care pot constata si regla aceasta problema astfel incat salariatul sa beneficieze de legislatia acestei tari fara discriminare.
Pentru a ma lamuri eu, nefiind de specialitate, puteti sa -mi spuneti cum din punct de vedere juridic o lege poate fi aplicata sau nu.
Din cat am citit eu aceasta ordonanta nu mentioneaza exceptii de la regula. Multumesc.