avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am 21 de ani. Urmeaza sa semnez un contract de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am 21 de ani. Urmeaza sa semnez un contract de munca intr-o companie. ...

Am 21 de ani. Urmeaza sa semnez un contract de munca intr-o companie.
Toate bune si frumoase insa, am sesizat ceva in oferta de lucru si as vrea sa ma lamuriti daca este legal :
- verbal am primit o suma ca si salariu net, plus bonusuri si sporuri dar in contract se specifica o alta suma, mai mica argumenteaza biroul de resurse umane, datorita faptului ca ar exista o anumita legislatie din 2017 folosita in companiile cu mai mult de 1000 de angajati iar diferenta de bani va fi listata sub forma de bonus.
Este legal ? Ma poate lamuri cineva, va rog, ce inseamna mai exact ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 28 Octombrie 2021
Potrivit OUG 79/2017 – de la data de 01.01.2018 – contributiile sociale au fost transferate catre angajat cu exceptia unui procent de 2.25% care va ramane in continuare in sarcina angajatorului.

Astfel, unii dintre angajatori au majorat salariile brute pentru a compensa trecerea contribuțiilor la angajat, iar altii au acordat prime și bonusuri.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii modificate luminita29 luminita29 Buna ziua, Am tot citit de ieri stirea pin care d-na Olguta Vasilscu sustinea ca da un avertisment societatilor private prin care spune ca societatile care ... (vezi toată discuția)
Legea 153/2017 tanta.andone@yahoo.com tanta.andone@yahoo.com Buna ziua .As dori sa stiu daca ptr.bibliotecari comunali incepind cu data de 1 iulie sa acordat odata cu personalul din administratie marire salariala sau se ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara - incalcarea codului muncii VatafuF VatafuF Salut. Zilele trecute am incalcat Regulamentul Intern (fara intentie) al companiei unde lucrez, fapt ce a dus la intocmirea unui referat pentru cercetare ... (vezi toată discuția)