As dori sa stiu va rog daca in Romania exista vreo modalitate legala prin care salariatul de la privat sa solicite angajatorului suspendarea/intarzierea platii contributiilor sociale.
La intarziere inteleg ca se aplica niste penalitati. Exista cadru legal ca acelea sa fie oprite din salariul net?
Suspendarea contractului de munca nu e ok, intrucat afecteaza angajatorul si productivitatea acestuia.
Mi se pare foarte dificil si anevoios de demonstrat acest abuz, dar care poate fi surprins in orice moment foarte usor, in mod direct, prin apel la call centerul clinicii. Cerere scrisa nu stiu unde o pot trimite la acea clinica. Un e-mail trimis catre adresa lor de sesizari ajuta sau are valoare legala? Ce se intampla daca nu imi vor raspunde intr-un timp rezonabil? Practic eu prin acest "e-mail" ii avertizez pe responsabili(in loc sa fie prinsi in flagrant)... iar inregistrarile telefonice sunt ilegale in Romania din ce stiu, pentru a demonstra refuzul programarii din conversatia cu call centerul.
Recent am vrut sa fac programare la recuperare medicala la o clinica privata insa mi-au spus ca nu se poate, daca nu merg la un doctor de recuperare medicala din reteaua lor. Acum... eu am deja planul de recuperare de la un medic de la clinica la care sunt abonat. Reprezinta aceasta situatie un abuz/o practica neconcurentiala? Ii pot reclama undeva? (Unde?)