avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Impunere consult desi este facut la alta clinica - ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Impunere consult desi este facut la alta clinica - practica neconcurentiala?

Salut,

Recent am vrut sa fac programare la recuperare medicala la o clinica privata insa mi-au spus ca nu se poate, daca nu merg la un doctor de recuperare medicala din reteaua lor. Acum... eu am deja planul de recuperare de la un medic de la clinica la care sunt abonat. Reprezinta aceasta situatie un abuz/o practica neconcurentiala? Ii pot reclama undeva? (Unde?)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
c0rn3l, utilizator
Cel mai recent răspuns: c0rn3l , utilizator 14:36, 24 Martie 2018
Da, reprezinta refuzul unei societati comerciale de a accepta un client fara motiv...pe langa practica neconcurentiala. Atat timp cat medicul d-voastra are autorizare de exercitare a profesiei, refuzul de a accepta planul lui de tratament reprezinta o discriminare.
Plangere la OPC, dar trebuie sa faceti dovada ca v-ati adresat acelei clinici. Prin urmare intocmiti o cerere SCRISA prin care le solicitati sa va comunice data inceperii programului de recuperare in conditiile in care detineti toate documentele medicale necesare.
Eu as face si o plangere la Colegiul Medicilor, desi nu e malpraxis, e refuzul de a acorda asistenta medicala. Aceasta clinica ar trebui sa explice de ce doar medicii lor sunt competenti desi au terminat facultate tot la stat, ca si altii....
Mi se pare foarte dificil si anevoios de demonstrat acest abuz, dar care poate fi surprins in orice moment foarte usor, in mod direct, prin apel la call centerul clinicii. Cerere scrisa nu stiu unde o pot trimite la acea clinica. Un e-mail trimis catre adresa lor de sesizari ajuta sau are valoare legala? Ce se intampla daca nu imi vor raspunde intr-un timp rezonabil? Practic eu prin acest "e-mail" ii avertizez pe responsabili(in loc sa fie prinsi in flagrant)... iar inregistrarile telefonice sunt ilegale in Romania din ce stiu, pentru a demonstra refuzul programarii din conversatia cu call centerul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
c0rn3l, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli dupa tratament gresit la o clinica de estetica bogdan2014 bogdan2014 Buna ziua. Am facut,la o clinica din Bucuresti, clinica care se ocupa cu tratamente estetice, o interventie denumita \\\\"micropigmentarea scalpului\\\\". Mai ... (vezi toată discuția)
Medicul refuză să pună parafa pe raportul medical rezultat în urma unei consultaţii la o clinică privată de top elenagabi elenagabi Va rog să mă ajutaţi şi pe mine cu un sfat legat de o problemă mai puţin obişnuită. Am descoperit recent că am nişte probleme de sănătate. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Anulare rezervare bilete avion floridecires floridecires Am facut o rezervare online pentru bilete de avion, am optat pentru plata online, cu cardul, caz in care, la efectuarea rezervarii s-a initiat si plata ... (vezi toată discuția)